Hur man gör kärnmjölk av vanlig mjölk med citronsaft eller vinäger

Hur många gånger har du funnit dig i ett desperat behov av pannkakor, men utan den nödvändiga kärnmjölken i kylen? Eller så finns det andra scenariot: du vill göra ett recept, men du är ovillig att köpa en hel kartong kärnmjölk när du bara behöver en halv kopp. För båda situationerna har jag en lösning: Det är lätt att göra en mycket snabb kärnmjölksersättning på mindre än 10 minuter. Varför behöver vi kärnmjölk ändå? Oavsett om vi pratar pannkakor eller snabba bröd, är kärnmjölkens roll i nästan alla bakrecept att lägga till ömhet och lätta smeten. När syrorna i kärnmjölken kommer i kontakt med bakpulver eller bakpulver i smeten äger en gigantisk brusfest rum. Reaktionen med bakpulver (eller pulver) tar bort kärnmjölkens surhet och lämnar våra bakverk luftiga, möra och välsmakande. Om vi ​​inte har kärnmjölk i kylen skulle närmaste substitut vara en annan mejeriprodukt med lite syra tillsatt – mjölk med en sked citronsaft eller vit vinäger gör jobbet ganska fint.

Ta upp den stora ostmassan ur grytan med en hålslev. Överför dem till silen. Häll resterande ostmassa. Vasslan genom silen. Låt ostmassan rinna av i 10 till 60 minuter: Låt ricottan rinna av i 10 till 60 minuter, beroende på hur våt eller torr du föredrar din ricotta. Om ricottan blir för torr kan du även röra tillbaka lite av vasslen innan du använder eller förvarar den. Använd eller förvara ricottan: Färsk ricotta kan användas direkt eller kylas i en lufttät behållare i upp till en vecka. Hel vs. 2 % vs. fettfri mjölk: Medan helmjölk är vår favorit för att göra ricotta, kan 2 % mjölk också användas, även om ricottan är något mindre rik och krämig. Undvik att använda skummjölk och fettfri mjölk; dessa separeras inte lika lätt i ostmassa och vassle. Pastöriserad mjölk: Pastöriserad mjölk är bra att använda för att göra ricotta, men undvik UHT (Ultra High Temperature) pastöriserad mjölk eftersom denna process förändrar mjölkens proteinstruktur och förhindrar att den separeras. Göra färsk ricotta salata: Om du vill göra en färsk bondost (ricotta salata) av denna ricotta, slå in den i ostduk och tryck den under en tyngd tallrik i kylen över natten. Använda den överblivna vasslen: Den överblivna vasslen kan användas i stället för vatten i alla bakrecept, blandas till smoothies eller drickas på egen hand över is. Detta inlägg och recept har uppdaterats. Ursprungligen publicerad 5/21/07. Emma är tidigare redaktör för The Kitchn. En examen från Cambridge School for Culinary Arts. Hon är författare till True Brews och Brew Better Beer. Kolla in hennes hemsida för fler matlagningshistorier.

Låt dem jäsa i rumstemperatur tills de ser böljande och puffiga ut, 3 till 4 timmar. Alternativt, placera den täckta korgen i kylen och låt dem jäsa långsamt över natten, 12 till 15 timmar. Om de jäser över natten, grädda bröden direkt från kylen; behöver inte värmas innan bakning. Överför bröden till de holländska ugnarna. Ta försiktigt bort en av de uppvärmda holländska ugnarna från ugnen och ta av locket. Tippa brödet i grytan så att sömssidan är nedåt. Upprepa med det andra brödet. Skär över toppen av limpan. Använd en halt, vass kniv eller tandad kniv för att snabbt skära ytan på bröden. Försök att göra mål i en liten vinkel, så du skär nästan parallellt med limpans yta; detta ger bröden den distinkta "hyllan" längs skårlinjen. Grädda bröden i 20 minuter. Täck över och grädda i 20 minuter.

Det är ok! Kassera denna vätska och eventuell havremassa under den. Försök INTE att pressa massan för att få mer vätska genom silen, eftersom det gör mjölken slemmig och grynig. Sila igen (valfritt). För extra slät havremjölk, sila vätskan två gånger och kassera överbliven fruktkött båda gångerna. Det här steget är valfritt, men det kommer att ge den smidigaste slutliga konsistensen. Slappna av och njut! Jag gillar min havremjölk bäst när den är kall från kylen. Till skillnad från andra mjölkfria mjölkprodukter, skaka den inte när du ska använda den. Låt istället eventuell överbliven havremassa lägga sig i botten av behållaren och häll den krämiga mjölken från toppen. När du har gjort havremjölk, använd den som mejerimjölk, cashewmjölk eller någon annan typ av mjölk du gillar. Jag gillar att kyla den och dricka den med is, lägga till den i kaffet eller använda den för att göra en matcha latte.

Förra året uppmanade Haney Breed att utlysa undantagstillstånd på grund av fentanylöverdosepidemin i filén. I december svarade Breed på samtalet genom att utlysa en nödsituation, översvämma zonen med polis och – viktigast av allt – öppna en ny "kopplings"-anläggning på United Nations Plaza för att börja ge människor en avfart från missbruk. "Vi har en missbrukskris på våra gator," sa Haney. "Människor dör – nästan två om dagen i San Francisco. Personen som representerar detta distrikt måste leda på det. Ett av problemen vi har är att vi inte registrerar tillräckligt många människor i opioidbehandlingar som kan fungera, som buprenorfin och Suboxone. Det här är saker som kan rädda liv om människor skrivs in i dessa behandlingar. Det finns enorma hinder som staten har satt upp som hindrar oss från att få in människor i dessa behandlingar. "Vi måste tillåta ambulanspersonal och farmaceuter att ordinera dessa behandlingar. och sänka barriärerna för tillgång, få människor inskrivna i behandlingar som kan få dem bort från fentanyl och andra opioider.