Složite ljetnu obuću na vrijeme

Možda nam trenutno vrijeme ne obećava baš skoriju uptrebu ljetne obuće, ali svakako sunce jednom mora jače zasijati. Do tada vi riješite onaj stalni problem razbacanih papuča u hodniku. U samo par jednostavnih koraka napravite fenomenalne vješalice za japanke koje će zauzeti jako malo prostora, a papuče će vam biti lako dostupne. Kada vidite ova uputsva još više ćete zaželjeti da nam ljeto konačno dođe.Sve što vam treba je:

Čvršća žica koju možete oblikovati ili nekoliko ofingera od žice

Kukice od ofingera

Klješta za rezanje žice

Klješta za oblikovanje žice

Sprej u boji za metal

Komad ukrasnog kartona u boji i makaze.

Za jednu vješalicu biće vam dovoljno oko pola metra žice. Dakle, nabavite onoliko žice koliko vam treba za više parova obuće. Možete prvo nabaviti manji komad, pa napraviti jednu. Ukoliko vam se svidi, onda svakako trk u prodavnicu i nabavite još.

Proces izrade:

Ukoliko ste se odlučili za ofinger, onda će vam prva faza biti jednostavna. Samo presjecite sredinu ofingera na pola i izravnajte žicu po strani. Ako imate žicu i kukice, onda prvo morate dobro omotati žicu oko kuke. Najbolje je da kuku iskrivite tako što ćete napraviti omču i krioz nju provući žicu. Zatim 0.5 metra žice presavijte na pola, spiralno uvijte dva kraja žice oko kuke, prema kukici koju ste napravili. Provucite jedan kraj žice kroz kukicu, a drugi samo prebacite na drugu stranu, da bi vješalica izgledala kao na trećoj slici.

Sljedeći korak je jednostavniji. Oba kraja žice oblikujte kao na četvrtoj slici. To ćete uraditi tako što ćete zadnji kraj žice uviti oko kliješta.Ovo radite da bi vaša vješalica bila bezbjedna, da se ne bi povijedili dok svakodnevno vješate obuću.

Nakon ovoga oblikujte žicu kao na petoj slici i vaša vješalica je gotova. Sada joj je potrebno samo malo ukrašavanja. Obložite stol novinskim papirom ili nekom starom mušemom, pa poredajte svoje vješalice. Dobro poprskajte i sa jedne i sa druge strane, bojom u spreju koju ste izabrali. Ostavite da se osuši a za to vrijeme napravite ukrasne kartončiće.

Karon oblikujte u četverougao, presavijte na pola i isjecite na sredini male rupe kroz koje ćete provući kuku vješalice. Kada se sve osuši, dodajte dekorativne kartončiće i okačite vaše papuče.

Nije teško napraviti ni šipku na koju ćete okačiti oklagiju. Samo u zid utiplajte dva metalna stalka i nabavite šipku po mjeri. Za ovo možete iskoristiti šipku i nosače iz nekog starog ormara i utiplati ga u dnu ormarića za cipele. Pronađite samo dobar kutak u kojem bi papuče mogle biti obješene i konačno uredite vaš ulaz. Dok čekate da sunce konačno zasija, budite vrijedni i uredite svoj ormarić za obuću.