No-Fail hemlagad majonnäs recept

Majonnäs är verkligen lätt att göra. Tar bara en minut med en stavmixer eller stavmixer. Detta majonnäsrecept är också paleovänligt. Använder en högkvalitativ avokadoolja. När du väl har gjort majonnäs hemma kommer du aldrig att köpa det från affären igen. Färskt är bäst! Majonnäs är en av de kryddor som vi vanligtvis köper i butiken. Tänker inte riktigt på att göra hemma. Men du måste lita på mig på det här. När du väl har gjort det hemma kommer du aldrig att köpa det från butiken igen. Många butiksköpta majonnäsflaskor är gjorda av mindre än fantastiska ingredienser som rapsolja eller sojabönolja och innehåller tillsatt socker (ja, det finns tillsatt socker i din majonnäs). För att inte tala om konserveringsmedel och "naturliga smaker". Hemlagad majonnäs å andra sidan är en emulsion av bara 6 färska ingredienser. Och de flesta av mina ingredienser är ekologiska, fast valet är ditt. Så vad står det i mitt majonnäsrecept? Du kan ersätta avokadooljan med en lättsmakad olivolja och vitvinsvinägern mot valfri ljus, högkvalitativ vinäger.

Det kommer att se ut som en klibbig, tjock deg. Skrapa ner sidorna och täck behållaren löst med plastfolie eller en ren kökshandduk fäst med ett gummiband. Placera behållaren någonstans med en konstant rumstemperatur på 70°F till 75°F (som toppen av kylskåpet) och låt sitta i 24 timmar. Ta en titt på startmotorn. Du kan se några små bubblor här och där. Det här är bra! Bubblorna gör att vildjäst har börjat göra sig hemmastadd i din förrätt. De kommer att äta sockerarterna i mjölet och släppa ut koldioxid (bubblorna) och alkohol. De kommer också att öka surheten i blandningen, vilket hjälper till att avvärja alla dåliga bakterier. Vid det här laget ska förrätten dofta fräscht, milt sött och jäst. Om du inte ser några bubblor ännu, få inte panik – beroende på förhållandena i ditt kök, den genomsnittliga rumstemperaturen och andra faktorer, kan din förrätt bara vara långsam att komma igång.

Mjukat smör tillsätts sedan några matskedar åt gången, emulgera med marängen för att bilda en slät, silkeslen frosting. Den första utmaningen med att veganisera detta traditionella recept är att hitta en växtbaserad ersättning för äggvitan, och för den uppgiften finns det bara en naturlig lösning: aquafaba. Vätskan som blir över från konserverade kikärter, denna trögflytande, proteinpackade substans vispar till styva toppar precis som maräng, vilket gör den till en unik ersättning för äggen i denna smörkräm. Nästa steg är smöret. Tack och lov har växtbaserat smör blivit allmänt tillgängligt i stormarknader, med märken som Earth Balance och Miyoko's som tillhandahåller produkter som gör vegansk bakning mycket enklare. Att byta ut mejeribaserat smör mot ett växtbaserat varumärke är en enkel lösning. För mer om att baka med växtbaserat smör, se vårt inlägg, The baking trials: butter vs. Att byta veganska ingredienser mot sina konventionella motsvarigheter är en sak; att utveckla ett felsäkert recept som fungerar i allas kök är en annan. Med hjälp av Dawns formel som en guide, gav sig King Arthur recepttestaren Lydia iväg för att testa ett slutgiltigt recept.

Hon tog också hand om honom medan han levde och fram till hans död, och hon var fantastisk under den prövningen. Hon skickade nyligen ett sms till mig att hon höll på att stänga hans sista bankkonto (cirka 12 000 $) och att jag var skyldig henne 9 000 dollar, eftersom han gav mig mer än henne medan han levde. Jag blev verkligen förvånad över det. Det är första gången vi diskuterar det. Min pappa och jag hade diskuterat att betala tillbaka pengarna han skickade till mig (70 000 USD), men affären misslyckades och han förstod att jag inte var i stånd att göra det. Vad gör jag? Jag tror inte att jag är skyldig henne pengar, men hon har börjat med ett gäng karaktärsmord och sagt hemska saker för att jag inte håller med. Är jag skyldig att betala tillbaka henne? Du är inte skyldig henne något. Jag är förkyld över hur många brev vi får från människor som fakturerar (antingen informellt eller bokstavligen) sina syskon för saker som de inte gick med på att betala för, när arvsfrågorna är stängda.

Livscoaching kan göras online. "Livscoaching är en tankeväckande och kreativ process som hjälper människor att fokusera på både personliga och professionella mål", råder International Living. "Människor använder livscoaching för att övervinna rädslor, öka sitt självförtroende, skapa mål och ingjuta framgångsorienterade vanor." Du kan hitta tusentals onlineutbildningsprogram om hur man blir en livscoach, och många certifieringsprogram erbjuder en hel webbplatsinstallation när utbildningen är klar. Om resor är ditt expertområde kan du till och med bli resecoach. Läs den här historien om en reseskribent som blev resecoach. "Ljudböcker är en allt populärare form av underhållning. Bekvämlighetsfaktorn med smartphones har lett till en branschboom", råder International Living. "Det skapar en efterfrågan på frilansande berättare." Den här webbplatsen har råd om hur man lär sig att bli en ljudboksberättare. Ett annat sätt att tjäna bra pengar är att surfa på Internet på din fritid eller fylla i online-enkäter "Om du letar efter ett sätt att tjäna 1 000 USD, 2 000 USD extra i månaden på deltid – då är internetforskning något för dig", råder International Living.