Muzikom do boljeg raspoloženja

Muzika je internacionalni govor, govor koji razume baš svako. Slušanjem muzike u nama se bude emocije, pred kojima ni najhladnokrvniji čovek ne može ostati ravnodušan. Zato i nije bitno da li razumete jezik na kojem je pesma otpevana, bitno je ono što osećate dok je slušate. Mi vam preporučujemo da svakodnevno slušate muziku i na taj način se relaksiarate. Evo nekoliko saveta kako se, zahvaljujući muzici, možete osećati bolje.

Budite sami

Pronađite mesto gde ćete biti sami kako biste se mogli opustiti i mogli na miru uživati slušajući vašu omiljenu muziku. To može biti vaša soba ili vaš auto. Također, možete snimiti muziku na vaš mobitel ili MP3 player i uživati uz taktove vaših omiljenih pesama dok hodate ili za vreme putovanja. Muzika dokazano oslobađa od stresa i deluje opuštajuće.

Slušajte umirujuću muziku

Izaberite muziku koja vama odgovara, onu koja vas smiruje i opušta dok je slušate. Istina je da se o ukusima muzike ne može i ne treba raspravljati, pa zbog toga vam neću nabrajati koje pevače ili grupe da slušate. Svi imamo svoj ukus i ne želim ulaziti u to. Klasičnu muziku ne preferira veliki broj ljudi, posebno omladina, međutim, ona uistinu pomaže da se smirimo i relaksiramo. Koju muziku ćete slušati u datom trenutku ovisi isključivo o vašem raspoloženju i ukusu.

Razmišljajte o onome što slušate

Obratite pažnju na reči u pesmama, jer veliki broj pesama zaista nosi dobru poruku (opet ima i onih koje doslovno ispiru mozak, ali o tome drugi put) .

Napravite folder za muziku na vašem računaru i MP3 folderu

Na taj način će sva vaša omiljena muzika biti na jednom mjestu.

Dodatni saveti

  • Dok slušate muziku, pokušajte se ne fokusirati samo na jedan zvuk. Obratite pažnju na sve zvukove: bas gitaru, bubnjeve, gitaru…
  • Ako ne razumete pjesmu dok je slušate prvi put, poslušajte je opet. Neretko pesme koje nam ne legnu na prvo slušanje postanu nezaobilazne na našem repertoaru.
  • Stara muzika je veoma dobra i kvalitetna. Beatlesi su, na primer, stvarali muziku koja dokazano deluje umirujuće. Ovo je naravno samo predlog, vi najbolje znate šta volite i šta vas opušta.
  • Dok god vas neka muzika relaksira i čini sretnim, slušajte je. Nemojte dopustiti da zbog uticaja drugih ljudi prestanete da slušate odgovarajući žanr muzike ili pesme vama dragog pevača. Muzika koju volite i slušate je samo vaš izbor, koji drugi trebaju poštovati.