Make up savjeti za proslavu Nove godine

Naravno da želimo zasjati u najboljem izdanju na novogodišnju noć. Bez obzira da li planirate dočekati Novu godinu u najužem krugu prijatelja, sami sa partnerom, uz romantičnu večeru, ili na velikom partiju, imperativ je da izgledate fantastično. Donosimo vam par savjeta za šminkanje, koji će vam pomoći da šminka traje duže i da blistate u najluđoj noći, a i inače.

Make up za oči

Prije nanošenja sjene za oči, na kapke stavite malo pudera. Ovo će vam pomoći da sjenilo traje duže i da se ne osipa. Nakon toga, nanesite neutralnu sjenu po izboru, koja će pokupiti masnoću sa vaših očnih kapaka. Zatim, nanesite ostale sjene, u zavisnosti od toga koje boje vam odgovaraju i koliko želite naglasiti oči. Ipak, savjetujemo jaču šminku na očima, u skladu sa prigodom. Birajte tečni ili ajlajner u gelu, umjesto kreona. Duže će trajati. Uvijač trepavica zagrijte prije korištenja, možete ga zagrijati fenom za sušenje kose. Koristite vodootpornu maskaru, koja će duže trajati.

Make up za lice

Nanesite primer (podlogu za puder). Na ovaj način, postići ćete to da šminka bude dugotrajnija. Nakon nanošenja primera, nanesite tečni ili kameni puder po želji. U novogodišnjoj noći želite imati šminku koja neće nestati za par sati, stoga, birajte masno rumenilo u kremi.

Make up za usne

Prije nanošenja ruževa i sjajila, morate se pobrinuti da vaše usne budu hidratizirane, kako bi se boja na usnama što duže održala. Prema tome, hidratizirajte vaše usne labelom ili grožđanom mašću, prije svega. Čak i ako nikada niste koristili olovku za usne, ovo je prilika da to uradite. Osjenčite rubove usana odgovarajućom olovkom za usne, a zatim je nanesite na cijelu površinu usana. Nanesite ruž po želji četkicom, tako da popunite cijele usne. Za kraj, možete nanijeti providni sjaj za usne, kako bi vaše usne izgledale savršeno.

Dodatni savjeti

Bez obzira koliko je šminka koju koristite kvalitetna i koliko ste je precizno nanijeli, možda ćete morati da je eventualno popravite. Ponesite sa sobom mali neseser i u njega stavite kozmetičke preparate koji vam mogu zatrebati. Preporučujemo vam da ponesete sljedeće proizvode:

  • Ruž i sjajilo za usne
  • Puder
  • Korektor za brze popravke šminke
  • Malo ogledalo

Zapamtite, osmijeh će sakriti skoro sve nedostatke. Prema tome, bez obzira kako se obučete, kakvu haljinu izaberete, kako se našminkate i koji parfem nanesete, ne zaboravite se smijati. Najupečatljiviji dojam ostaviće vaše ponašanje i raspoloženje. Uživajte u proslavi stare i sretna vam Nova godina.