Kako se ljubiti – Savjeti i trikovi za bolje ljubljenje

Neki kažu da je ljubljenje umjetnost i zaista, ukoliko želite ostaviti dobar dojam na partnera, dobro će vam doći savjeti o tome šta je dobro ljubljenje a šta nije. Ljubiti se nije lako i morate biti svjesni da postoje razni trikovi koji će poboljšati vašu tehniku ljubljenja. Pročitajte par osnovnih trikova o tome kako očarati partnera poljupcem.

  • Muškarci i žene se ljube drugačije

Generalno, većina djevojaka očekuje da muškarac bude taj koji će inicirati poljubac. Ukoliko djevojka približi usne vašima i zatvori oči – znajte da očekuje da je poljubite.

  • Izbjegavajte „vampirski poljubac“ na prvom izlasku

Senzualni ugriz u vrat ili takozvani, „vampirski poljubac“ treba izbjegavati na prvom izlasku. Na ovaj način možete vrlo lako prepasti ili odbiti partnera. Kada se ljubite na ovaj način, morate biti nježni i oprezni, kako ne biste partnera ostavili sa modricom na vratu. Najbolje je da ovaj poljubac ostavite za spavaću sobu.

  • Gledajte partnera u oči

Uvijek gledajte partnera u oči prije nego što ga poljubite. Ukoliko djevojka očekuje i želi poljubac, vjerovatno će zatvoriti oči neposredno prije poljubca. To je signal da i vi učinite isto i uživate u trenutku. Neka sekunde traju vječnost.

  • Održavajte vlažnost i mekoću usana

Koristite balzame za usne – niko ne voli ljubiti ispucale i suhe usne.

  • Održavajte oralnu higijenu

Perite zube redovno i koristite konac za zube. Žvačite žvakaće gume poslije jela i redovno ispirajte usta.

  • Poljubite partnerovu gornju ili donju usnu

Jedan od najromantičnijih poljubaca jeste nježno poljubiti partnerovu gornju ili donju usnu i odmaći se. Poljubite partnera na isti način par sekundi poslije. Kada ljubite partnera na ovaj način, razmaknite usne kako bi njegove usne bile između vaših i onda nježno stisnite svoje usne na njegove. Igrajte se sa partnerovom gornjom i donjom usnom naizmjenično.

  • Savladajte umjetnost francuskog poljupca

Uspostavite kontakt očima sa partnerom i nagnite se prema njemu. Ljubite partnerove usne i izmjenjujte laganije i jače dodire usnama. Nakon što osjetite povećanu strast, prelazite jezikom preko usana partnera. Nakon toga, dopustite da vam se jezici lagano dodirnu, a kako se poljubac bude odmicao, dodiri jezica trebaju biti sve češći i intenzivniji.

  • Povećajte strast

Kako bi vaši poljupci bili strastveniji, dodirujte parterovo uho ili obraz rukom. Također, možete prelaziti rukom kroz partnerovu kosu dok se ljubite.

  • Tajna savršenog poljupca

Tajna savršenog poljupca je da dopustite da momenat traje. Sjedinite se s partnerom i svu ljubav prema njemu izrazite poljupcem. Neka energija ide iz vašeg srca, kroz vaše do partnerovih usana, pa sve do njegovog srca.

Autor teksta Ana Savić