Kako otvoriti pivo pomoću lista papira

Evo jednog zgodnog trika za sve zabave i sve tulume na kojima se možete zadesiti. Naime mnogo puta nam se dogodi da na zabavi nemam adekvatan otvarač za pivo i tada nastupaju većinom muški koji znaju trik sa upaljačem.

Trik sa upaljačem smo sigurno mnogo puta vidjeli. Izvodi se tako što pivo držimo u ruci obuhvativši šakom dio do čepa i upaljačem kao polugom potisnemo čep. Ukoliko tu uradimo naglo čuće se i flop, a poklopac će da odleti daleko čime se samo doprinosi pivopijskoj atmosferi. Međutim, otvaranje boce pomoću lista papira nešto je što ne možete vidjeti baš tako često. Naučite ovaj trik i budite glavna faca na zabavi ili izletu 🙂 Ako nemate otvarač za vino ovdje možete pogledati uputstvo za otvaranje flaše vina bez otvarača.

Procedura otvaranja piva pomoću papira

Ukoliko već znate da otvorite pivo pomoću upaljača ili druge flaše piva, otvaranje pomoću lista papira će biti rutina koju ne morate ni da isprobate. Sve što nam je potrebno jeste list A4 papira, onaj koji koristimo i za štampanje.Nije važno da li je pipir čist ili ispisan, svaki će da posluži svojoj svrsi.

Papir jednostavno presavijemo i to prvi put uzdužno, pa zatim poprečno i tako redom dok ne budemo više mogli presavijati i dok ne dobijemo oblik od papira nalik na upaljač ili nešto što možemo lako da iskoristimo kao polugu. Detaljnu proceduru možete vidjeti na sljedećem videu:

{youtube}6QAE9crPHOY{/youtube}

To je sve i na kraju ne zaborvate da lajkujete, ukoliko nam se naš mali trik dopao.