Kako otvoriti bocu vina bez otvarača

{loadposition ad2}

 

otvaranje_vina_bez_otvaraca

 

Koliko nam se puta desilo da smo na žurci i da nemamo otvarač za vino. Najgore je kada se organizuje neka žurka i sada kada pijanka treba da krene nigdje otvarača za vino. Pa onda momci pokušavaju da na razne načine otvore flašu, pate se ovako, pate se onako i na kraju svi budu srećni ukoliko piju vino, a da u njemu nema stakla. Jednom prilikom otvarajući vino bez otvarača jedan moj prijatelj je obojio čitav plafon vinom. Sutradan mamurni krečili smo skoro čitav stan. To nije bilo lijepo iskustvo. Zbog toga pažljivo pogledajte ovaj video i pročitajte uputstva. Daćemo vam dva načina na koji možete bez problema da otvorite flašu vina i da se pravite face u situacijama kada ova vještina zatreba.


Prvi metod otvaranja flaše vina bez otvarača

Prvo omotajte flašu u peškir ili majicu. Ovo radimo zbog toga da zaštitimo ruke od mogućeg razbijanja flaše. Ovo se nikada nije dogodilo, ali treba biti oprezan i isključiti svaku mogućnost.

Nakon toga dnom boce, lagano udaramo od ravnu površinu kao što je drvoi ili zid. Ako ste u zatvorenom prostoru onda uz zid prislonite neku deblju knjigu kao što je stari telefonski imenik ili nešto sl. kako ne bi oštetili zid ili razbili flašu. Prihvatite flašu sa obje ruke i položite je vodoravno u odnosu na zemlju. Počnite udarati dnom flaše od zid ili drvo. Udarci moraju da budu umjereno jaki i kontrolisani, te da se ponavljaju u jednakim razmacima, tj. da budu ritmični. Pritisak vina na gumeni ili plutani čep uradiće posao umjesto otvarača.

Pošto čep počne da viri dovoljnom dužinom prihvatite ga prstima ili klještima te ga izvadite potpuno. Možete udarati do samog kraja, ali onda budite oprezni da ne bi prosuli vino budući da boca ne stoji uspravno. Ukoliko na ovaj način otvarate pjenušac ostavite ga 15min prije finalnog otvaranja da ne bi eksplodirala i izašla dragocjena tečnost.

Drugi metod otvaranja flaše vina bez otvarača

Uzmite bocu i stavite je između koljene dnom prema gore. Uzmite cipelu i počnite da udarate po dnu flaše ravnomjernim pokretima. Nemojte da vam čep ispadne do kraja jer ćete prosuti vino po tepihu :D.

Evo i zgodan video koji prezentuje prvi metod:

{youtube}Cq7DBjCzSuE{/youtube}

{loadposition ad1}