Kako isplanirati putovanje na more sa bebom

Ljeto je već uveliko zagrijalo asfalte, dvorišta, parkove i svu vašu okolinu. Iako imate malu bebu želite na odmor, da bi na nekom ljepšem mjestu uživali u blagodetima ljeta. Ukoliko ste se odlučili za odlazak na more potrebno vam je malo više planiranja da bi odmor bio uspješniji. Naravno i mnogo strpljenja i nade da će vam se planovi ostvariti.

  1. Najbolje je da putovanje planirate bar mjesec dana prije odlaska na more da bi mogli rezervisati smještaj. Tako ćete biti sigurniji bar u to kada i gdje idete na more.
  2. Bilo bi dobro da vaša destinacija bude neko mirnije mjesto sa čistijim morem i plažom, jer ako na vrijeme shvatite da će vaš odmor biti podređen vašem bebčetu onda ćete bez stresa podnositi sve nepredviđene situacije.
  3. Spakujte par ljekova za svaki slučaj: čepići ili sirup za  snižavanje temperature, fiziološki rastvor i pumpicu za nosić, i neki lagani sirup za iskašljavanje i rastvor erektlolita za dehidriranje, ljiljanovo ulje za opekotine, kremu za bebe, i kremu za sunčanje sa visokim faktorom namijenjenu za bebe. Na moru možete kupiti i kantarionovo ulje, ono ima mnoga ljekovita svojstva:posebo za ujede insekata i opekotine.
  4. Plahtu i posebni peškir za vaše bebče da bi bili sigurni da uvijek spava na čistom, par igračaka -posebno one za plažu, malo lagane odjeće, kolica.
  5. Za putovanje ponesite dosta vode, laganije grickalice i keksiće, neko voće, npr. banane i par sendvičića. Sve zavisi od toga kolika vam je bebica. Takođe, potrebno vam je i par pelena i marmica, nešto laganije odjeće, ukoliko se beba oznoji.
  6. Najbolje je da na put krenete ili rano ujutru ili popodne. U toku puta provjeravajte bebca, bez obzira i ako spava. Da li je vruće čelo, stomačić, rukice i češće ga ponudite vodom. Bilo bi dobro da bar svaka dva sata stanete (ukoliko putujete automobilom) da se bebac malo osvježi.

Pričajte bebcu gdje putujete, kada dođete na određenu destinaciju sve mu objašnjavajte. Vaš glas će je smiriti bez obzira razumjela ili ne ono što joj govorite. Želimo vam ugodno putovanje i divan provod u ovim ljetnim danima. Uživajte u trenucima provedenim sa bebom na moru.