Hur man gör en Roux – Spendera med slantar

En mörk roux skulle kräva att mjöl/fettblandningen kokas längre under vispning tills den når en gyllene mörk karamellfärg. När du har tillagat mjölblandningen som du vill (de flesta vita såser eller ostsåser använder en ljus eller vit roux) börja tillsätta vätska medan du vispar en liten mängd i taget. Sänk värmen till låg. Börja tillsätta vätskan lite i taget. Rör om tills det är slätt efter varje tillsats. Du kommer att få en pastaliknande konsistens till en början, tillsätt lite mer vätska och vispa tills den är slät och helt fri från klumpar. Fortsätt denna process tills du har införlivat vätskan. Nu när du har en fin roux som bas, tillsätt resten av ingredienserna till din såssås tillsammans med kryddor (eller lägg till din roux i din maträtt för att göra den tjockare). Låt blandningen bubbla i minst en minut under vispning. Tänk på att ost inte ska kokas/sjudas eftersom den kommer att separera och gå sönder. Om du tillsätter ost, ta bort såsen/rätten från värmen och tillsätt ost medan den fortfarande är varm. Hemlagad Mac- och ostgryta – Min personliga favorit! Kyckling Stroganoff – Så gott! New England Clam Chowder – Lätt att göra hemma. Smält smör (eller fett) i en kastrull. Vispa i mjöl tills det är slätt. Låt det bubbla i minst 1 minut medan du mixar. För en blond roux, låt den koka en minut eller så. För en mörk roux, koka mjöl/fettblandningen längre under vispning, tills den når en gyllene mörk karamellfärg.

Dessa är bara några pengar att tjäna idéer för barn. Öppna ett bankkonto som ditt barn kan använda när de börjar tjäna pengar och förklara värdet av att spara en del av sina pengar också. Om det är något speciellt de vill ha, låt dem spara ihop till det själva. En bra regel att följa är att spendera lite pengar, spara några och ge några till välgörenhet – inte nödvändigtvis i lika stora proportioner! När du får reda på hur barn kan tjäna pengar måste du lära dem hur man använder dem på rätt sätt. Barn som tjänar pengar måste också lära sig hur de använder sina pengar på ett klokt sätt. Du vill inte att pengar ska vara deras herre, men de måste förstå värdet av att arbeta hårt för dem och spendera dem klokt. Du kan lära dig mer om att lära barn om pengar på vår webbplats. Hur man tjänar pengar snabbt som barn Att lära barn ska vara en rolig aktivitet.

Låt oss prata om tofu! Även som vegetarian äter jag inte en massa av det. När jag gör det vill jag dock ha det krispigt, och krispig tofu är en svårfångad best. Jag har delat den här metoden här och här, men jag har fått så fantastisk feedback att jag ville lyfta fram den. Även tofu-skeptiker älskar denna tofu. Prova det så får du se! 1) Välj rätt sorts tofu. Extra fast tofu är den enda vägen att gå, och jag har upptäckt att Trader Joe's varumärke är det mest fasta av dem alla (pluss, det är bara två dollar). Det är också ekologiskt, vilket är viktigt när du köper tofu eftersom soja är konventionellt behandlad med gödningsmedel, herbicider och insekticider. Leta efter tofu i den kylda delen av produkten. 2) Krama ut så mycket fukt som möjligt. Vattenfylld tofu blir aldrig superkrispig. Nyckeln här är att skära tofun i bitar innan du pressar den. Har du någonsin provat att trycka på ett helt block, eller till och med två halvor?

Vad är ett släktträd? Ett släktträd är den vanligaste formen för att visuellt dokumentera sina anor. De flesta släktträdsdiagram innehåller en ruta för varje individ. Varje ruta är kopplad till de andra för att indikera relationer. Förutom en individs namn kan varje ruta innehålla datum, födelseplats och annan information, beroende på den önskade komplexiteten i släktträdsdiagrammet. Vanligtvis är en generation organiserad i en enda nivå så att det är lätt att med ett ögonkast se vilka förfäder som föregick vilken generation eftersom de är fysiskt ovanför dem på trädet. En horisontell linje mellan två rutor indikerar ett äktenskap. En parentes från ett par till en lägre uppsättning lådor indikerar barnen från det äktenskapet. Även om de flesta släktträd växer vertikalt, dras de ibland också i sidled. Det enklaste sättet att rita ett släktträd är att börja med en släktträdsmall. SmartDraws släktträdsmall börjar dig med en grundläggande familjestruktur redan på sidan.

Det är inte OK för henne att släppa detta på dig när han inte är i närheten för att invända mot vad som uppenbarligen är en kränkning av vad han sa att han ville ha i sitt testamente. Pengarråd från Athena och Elizabeth, levereras varje vecka. Tack för att du registrerade dig! Du kan hantera dina nyhetsbrevprenumerationer när som helst. Mina utgiftsvanor är svåra att kategorisera. Jag är ibland sparsam och ibland en snålare, beroende på situationen. Det enda är att jag hatar att spendera när jag inte vill. Det här har kommit upp nyligen med min nya pojkvän. Han älskar att spendera mycket pengar på takeout. Jag gör inte. Jag hatar att laga mat, men jag gillar att få ut mest av pengarna när jag äter ute, om det inte finns något jag verkligen gillar på menyn. Jag föredrar att bara få en huvudrätt, och sedan om jag vill ha en förrätt eller mer mat så är det något jag köpt från affären.