Čupanje obrva koncem

Izgled ljudskog lica odaje znakove zdravlja, njege,osjećanja. Kažu da se samo jednim pogledom u oči mogu otkriti ljudski karakteri, osjetiti povezanost sa nekim. Nekada nam priroda nije dala takav izgled koji u potpunosti opisuje nas kao osobe, već mi sitnim korekcijama pokušava da ispravimo i nadomjestimo nedostatke. Kod žena se ističe posebna muka koja se odnosi na pitanje pravilnog uređivanja i čupanja obrva. U većini situacija, predlaže se odlazak profesionalnom kozmetičkom studiju koji će nam do savršenstva dovesti  „obrve kao pijavice“ a na nama je da samo pratimo osnovni model i čupkamo nepotrebno. Međutim, često se zna desiti da ne uspijemo ispratiti formu u potpunosti ili se, jednostavno, zanesemo i počupamo ono što ne bismo trebali. Takvo čupanje može dovesti do ozbiljnih problema koji kasnije zahtijeva i posjetu dermatovenerologu. Kako se ne biste doveli do neželjenih reakcija, pročitajte sljedeći tekst koji govori o tome na koji način napraviti mjeru za svoje obrve, kao ih čupati , te održavati poslije. Najneobičnije je što vam za ovaj poduhvat ne trebaju klasična pomagala poput pincete ili voska, no samo malo konca i vaše ruke.

Prikupite ovaj materijal prije no što počnete:

  • Konac
  • Drvena olovka (kojom ćete obilježiti prostor)
  • Po potrebi nekoliko kockica leda

1. Prvo izdvojite malo konca, dužine svega 15-ak santimetara i spojite krajeve. Uhvatite sa obje ruke konac, ali tako da uzmete različite krajeve dok vam čvor pada u sredini.

2. Desnom rukom uvijajte jednu stranu konca 5-6 puta, vodeći računa da to ne bude baš na sredini nego nešto malo više ka desnoj ruci. Lijevom rukom jače pridržavajte konac kako se ne bi slučajno opustio, jer treba da bude jako stegnuto.

3.Vježbajte da otvarate prste jedne ruke dok druge prste zatvarate u istom trenutku i to što brže, nešto poput makaza, efetak treba da bude. Taj dio u sredini će ustvari da isječe nepotrebne dlake.

4. Pošto ste savladali prošli korak, vrijeme je za pokušaj. Naslonite ruke na lice ispod obrve ali tako da su prsti, koje ćete pomijerati, odmaknuti. Ovaj čvor koji ste dobili okretanjem konca u jednom smjeru treba da vam bude na donjem uglu obrva, baš kao na slici ispod.

5.Prislonite trougao na dio koji štrči tako da se on nalazi iznad konca. Trebali biste da korigujete dlaku u pravcu suportnom od njenog rasta.

6. Zatvorite ruku koja kontroliše trougao dok otvarate drugu ruku. Vodite računa da konac dodiruje kožu dok vi što brže pravite zatvaranje-otvaranje šake. Dlaka bi trebala da je iščupana.

Svakako, najbitnije je da u više navrata vježbate ovaj makaze efekat koji postižete zatvaranjem-otvaranje šake, jer na taj način možete mnogo jednostavnije i bezbolnije da se riješite nepoželjnih dlačica a uz to da imate savršen model. Nećete iščupati nepotrebno, a sačuvaćete dobar izgled.

Na videu ispod pogledajte detaljnije kako se izvodi čupanje obrva koncem: