Prirodne kreme za lice

Kada bi ste sabrali sav novac koji ste do sada potrošili na kreme, preparate i kozmetičke tretmane , došli bi ste do neverovatnog saznanja da ste mogli kupiti jedan solidan automobil. Bar bi ste imali šta da vozite i bili bi zadovoljniji a samim tim bi vam i lice bilo lepše. Ovako nemate ni auto a ni lice kakvo ste hteli, uzalud ste verovali prodavačicama u parfimeriji i kozmetičarkama koje su vas naučile da ponavljate gde god stignete, njihovu mudrost ’’Što skuplje to bolje’’. Katastrofalna greška. Odmah da razjasnimo da lepota dolazi iznutra. Ma koliko vam zvučalo kao otrcana fraza morate se složiti da je tako. Setite se samo dana kada ste bili neraspoloženi i kako vam je tada lice izgledalo. Bili ste pet godina stariji. Pa se posle toga prisetite nekih dana kada ste bili presrećni zbog nekog lepog događaja i kako vam je tada i ten blistao. Stvar je prosta. Vaš unutrašnji život diktira vaš spoljašnji izgled. Ako su vam misli loše to će vam se vratiti borama a ako ste stalno pozitivni i veseli koža će vam izgledati zategnutije i gipkije. Samo ne bi trebalo ni u smejanju preterivati, mogu se dobiti sitne borice oko usana ali, bez brige, neuporedivo su manje vidljive od onih koje dobijate od nezadovoljstva. Pored ’’unutrašnje nege’’ kožu bi trebalo ponekad i ’’nahraniti’’ nekom kremom ali prirodnom! Zaboravite prodavnice, parfimerije i apoteke, otvorite frižider i uzmite šta vam treba. Mi ćemo vam dati recepte.

Recepti za kreme na prirodnoj bazi

Krema od banane

Ako je vaša koža još uvek mlada onda je ne bi trebalo opterećivati , dovoljno je da uzmete jednu bananu, prepolovite je i jednu polovinu izgnječite a drugu slobodno pojedite, banana je prepuna kalijuma i vitamina B. U izgnječenu bananu dodajte jednu kašiku sira (kravljeg) i isto toliko pavlake. Onda sve to nanesete na lice i ostavite tako da stoji dvadeset minuta. Na kraju samo isperite vodom ali mlakom.

Krema od dinje

Ako imate osetljivu kožu koja ne trpi nikakve spoljne uticaje onda je za vas spas dinja! Odsečete jednu krišku dinje i ispasirate je. Namažete je na lice i vratni deo i sačekate pola sata. Isperete ponovo mlakom vodom i videćete kako će vam koža biti nežna i ’’smirena’’.

Krema od banane, meda, maslinovog ulja i lavande

Ako ste malo stariji i brinete kako da bore učinite manje vidljivim preporučujemo kremu za zrelu kožu od banane, meda, lavande i maslinovog ulja. Prvo se izgnječi banana ali ovaj put cela pa se u nju stavi jedna kašičica meda (livadskog) , maslinovo ulje takođe jedna kašičica i jednu kap eteričnog ulja od lavande. Nanesite na lice i držite tako dvadeset minuta pa isperite, kao i u prethodna dva recepta, mlakom vodom. Oduševićete se kada se pogledate u ogledalo i ustanovite da vam koža lica zaista izgleda mlađe, to je od lavandinog ulja koje regeneriše. Med uklanja nedostatke i daje koži elastičnost što svakako proces starenja usporava.

Krema za masnu kožu od šargarepe i meda

Muči vas masna koža? Ne brinite ima u vašoj kuhinji leka i za to! Potrebne su vam samo tri veće šargarepe i med (odvojite pet kašika). Šargarepu morate skuvati a potom i ispasirati pa tek onda sipati pet kašika meda. Namažite na lie ovu ukusnu smesu i sačekajte deset minuta pa isperite vodom, ovaj put hladnom. U slučaju da imate izuzetno suvu kožu i za vas imamo lek, izgnječite bananu i pomešate sa malo meda, dobro promešate dok se smesa ne zgusne a onda namažete na lice. Posle deset minuta hladnom vodom isperete.

Kao što vidite banana je dragocen sastojak svake prirodne kreme. Deluje zdravo i kada je pojedete ali i kada je držite na licu. Ovi prirodni preparati vratiće vašoj koži sjaj i svežinu a vi ćete se pitati zašto oduvek niste na ovaj način negovali ložu. Za kreme po principu ’’uradi sam’’ ne treba vam mnogo novca a ni vremena. Ali, zapamtite da ove kreme postoje samo da pripomognu da vaše lice zablista, one ne mogu učiniti da delujete zadovoljnije i mlađe deset godina, za to je ipak zaslužan vaš pozitivan stav prema životu i odluka da se smejete i u najtežim životnim situacijama.