4 nycklar för att skriva modern Python 2022

Den hanterar även virtuella miljöer åt dig separat från dina projektkataloger. PDM: PDM (förkortning av "Python Development Master") är det senaste och mest avancerade projektet i denna riktning. Liksom Poetry och Pipenv ger PDM dig ett enda gränssnitt för att sätta upp ett projekt, hantera dess beroenden och bygga distributionsartefakter från det. PDM använder också PEP 582-standarden för att lagra paket lokalt till ett projekt, så det finns inget behov av att skapa virtuella miljöer per projekt. Men det här verktyget är relativt nytt, så se till att det fungerar provisoriskt innan du använder det i produktionen. Pythons utveckling har inneburit många nya tillägg till själva språket. De senaste versionerna av Python har lagt till användbara syntaktiska konstruktioner som möjliggör mer kraftfull och koncis programmering. Det största nya tillägget, strukturell mönstermatchning, som kom i Python 3.10, är ​​mer än bara "switch/case for Python" som det ibland har beskrivits. Det låter dig fatta kontrollflödesbeslut baserat på objektens innehåll eller struktur.

När affärsvärlden blir mer komplex och omedelbar, är det namnet på spelet att minska tiden till insikt med modern dataanalys. Faktum är att mått ett för varje företag idag borde vara tid till insikt. Hur beräknar du tiden till insikt? Det är en funktion av två mått: (1) Hur snabbt du kan göra ny källdata redo och tillgänglig för analys; (2) Hur snabbt du kan segmentera din data och fråga efter den på olika sätt. Det första är svårt. Alla vill ha realtidsdata för analys, men det är lättare sagt än gjort – även idag med tillgången till billig, oändlig molnlagring och datoranvändning. Den andra är ännu svårare. Varje gång du lägger till nya parametrar i analytiska frågor och segmenterar data på olika sätt, blir tiden till insikt dramatiskt sämre. Här är en enkel måttstock för att avgöra var du står idag: Om dagar är din måttenhet för tid till insikt, så har du redan problem.

Jäskorgar stödjer de formade bröden under deras sista jäsning före gräddning. Du kan köpa samma sorts rotting- eller flätade korgar som bagare använder, eller så kan du helt enkelt använda ett durkslag eller en mixerskål. I båda fallen, fodra korgen eller skålen med en ren diskhandduk och täck den generöst med mjöl. Använd fingrarna för att gnugga in mjölet i duken – det är det som gör att degen inte fastnar. Provkorgar behöver inte mycket underhåll. När du är klar med bakningen, slå ut eventuellt löst mjöl, låt dem torka på bänken och förvara dem sedan i ett skåp. Om du bakar ganska ofta behöver du inte tvätta diskhandduken – faktiskt, genom att låta mjölet byggas upp kommer degen inte att fastna. Håll dock ett öga på mögel och låt alltid dukarna och korgarna torka ordentligt innan du förvarar dem igen. Holländska ugnar är en välsignelse för hembagare. Du behöver en fuktig, fuktig miljö under de första minuterna av bakningen för att få en bra höjning av degen och utveckla skorpan, men att få det att hända i hemugnar är knepigt och ofullkomligt.

"Blandade kohorter överträffar i de flesta startup-miljöer eftersom du får en rad tjänsteår och erfarenhet, och det är hur du gör programmet kulturellt relevant för organisationen", säger Johnathan. 3. Silochefsutbildning per avdelning. På samma sätt som att silo ledarskapsträning bara för nya chefer, ser Johnathan och Melissa dessa program snubbla vid startlinjen när de är avsedda för särskilda avdelningar i organisationen. "En vanlig tankegång är att chefsutbildning handlar om att hjälpa chefer att arbeta bättre 1:1 med sina rapporter. Men effektiv ledarutbildning handlar om hela organisationen", säger hon. Till exempel att utbilda sälj- och ingenjörsledare separat. "Gissa vad som händer när dessa ledare försöker arbeta tvärfunktionellt? De pratar förbi varandra. Har helt olika förväntningar. Om din organisation redan är i silo, gör separat chefsutbildning det värre. Om din organisation inte är siled ännu men du utbildar ledare per avdelning, se hur snabbt silor bildas, säger Melissa.