Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Dekoracija-vaza od grančica

 

 

vazaČesto znamo da odbacimo stare komade ukrasa, lampi ili vazi ne iskoristivši tu mogućnost da ih prepravimo i doradimo, te uživamo još nekoliko godina u svim blagodetima. Osim toga, rado bismo dali i veću sumu novca na neke detalje koje ugledamo u izlogu i to bez razmišljanja i pogovora. Upravo na tu našu slabost marketinške kompanije računaju i uspjevaju da ostvare željeni profit. Zašto , jednostavno, ne bismo bili ekonomični i pokušali da malo ličnog slobodnog vremena okrenemo u kreativnost i napredovanje u svakom smislu, psihološkom,materijalnom. U tekstu koji slijedi pogledajte kako možete iskoristiti staru vazu i tanje grane koje nalazite u drvorištu i stvoriti neobičan a jednostavan  ukras u domu.

Dekoracija- paravan od kartona

 

kartonski paravanTako bi bilo izvanredno kada bismo mogli posjedovati stan sa mnogo soba, da u svakom trenutku možemo da se osamimo, izdvojimo naše stvari, odjeću, knjige. U toj posebnoj i praznoj sobi moglo bi se uživati u omiljenoj vrsti muzike, raditi jogu, izvoditi plesne korake koje ne treba da vidi svijet, isporobavati različite odjevne kombinacije u nedogled ili jednostavno uživati u trenucima mira, tišine i osame.

Stalak u obliku hobotnice

 

 

thumb HOBOTNICAPonekad nam naprosto treba više od dvije ruke kada se nalazimo u kupatilu i pokušavamo da dohvatimo razne kozmetičke preparate, šampone, kupke, sapune, kreme nakon tuširanja. Često se dešava da nemamo dovoljno mjesta izložiti ni ono najosnovnije a šta je sa dekorativnom kozmetikom. Možda bi vam dobro došla pomoć od strane pomagača koji ima najmanje osam ruku!?  Kako to izvesti, kako tako nešto naći i organizovati?

Dekoracija- držač za olovke

 

 


FW8LJSBH7UQYL4Z.LARGEZa sve one koji često trčkaraju po sopstvenoj kući, radnom prostoru tražeči olovku, hemijsku ili vizit karticu naredni redovi donose konačni kraj problema. Skoro uvijek nam se zadesi situacija takva da smo primili važan telefonski poziv dok se nalazimo u prostoriji u kojoj nemamo najosnovnije elemente da zabilježimo  informaciju.

Dekoracija - Cvjetna cijev

 

cvjetna cijevDa li ste ikada razmišljali kako bi bilo izuzetno lijepo kada bi vaše omiljeno cvijeće krasilo zid iznad kreveta ili fotelje u dnevnoj, radnoj sobi te uz to da nije suvo, plastično? Tekst ispred vas donosi jedan zanimljiv prijedlog kako na neobičan način poigrati se sa starim cijevima i napraviti pravi mali vrt na zidu. Možda će vam se u prvi mah učiniti da je tema poprilično zahtjevna te da izrada saksije poput ove zahtijeva poprilična novčana sredstva. Naprotiv, ono što treba za izradu zidnog ukrasa poput ovoga jeste ljubav za cvijećem i eksperimentisanjem.

Kako se prave peleti za grijanje

pelet za grijanjeEnergetske pelete su alternatnivno čvrsto gorivo koje se proizvodi iz raznih vrsta i kategorija lignoceluloznih materijala (biomase). Pod biomasom u ovom projektu podrazumevaju se ostaci iz eksplatacije šuma, ostaci iz drvne industrije , žetveni ostaci iz poljoprivrede , kao i reznice iz vinograda i voćnjaka. Da bi se od ovih materijala dobile čvrste i kvalitetne pelete, neophodno je sve sirovine usitniti, osušit i peletirati u mašinama za peletiranje. U matrici pelet prese vrši se presovanje ivera od lignoceluloznih materijala u pelete određenog prečnika i dužine. Pri ovom mehaničkom presovanju javljaju se stalne nepovratne termoplastične deformacije materijala . Projektom se predviđaju proizvodnje peleta sledećih karakteristika:

Kako ukrasiti saksiju

saksija saksijaAko ste jedna ili jedan od onih koja/i ne voli bacati stare stvari ova ideja biće odlično riješenje za vas. Možete zadržati vaše stare stvari a mi ćemo vam reći kako da ih praktično iskoristite. Ukoliko imate stare šerpe, posude od tvrđe plastike ili pak zemljane vaze koje izgledaju kao da ih je pregazilo vrijeme, naši savjeti pomoćiće vam da im udahntete novi život u kome će ove oronule posude biti ponosni čuvari šarenog cvijeća. Pa hajde onda da što prije počnemo.

Drvena stolarija – Vaš energetski efikasan izbor

drvena stolarijaDrvo, hiljadama godina, nosi titulu najvažnijeg građevinskog materijala. Zahvaljujući dugom nizu svojih prednosti, drvo i danas, na tržištu modernih repormatrijala kao što su PVC ili Aluminijum, uspijeva da zadržu tu svoju titulu. Da bismo u potpunosti shvatili značaj i prednosti drvene stolarije, objasnićemo u kratkim crtama njene osnovne karakteristike.

Kako odabrati protuprovalna vrata

protuprovalna vrataViše od 50 odsto provalnika pristupa vašem domu tako što provaljuje na unutrašnja vrata,pa šta učiniti u ovim mjesecima godišnjih odmora i uopšte na koji način da se osigurate od nepoželjnih prstiju željnih vaših dragocjenosti. Svaka vrata koja imaju bravu za zatvaranje sa više tačaka ne znači da donose i sigurnost koja bi trebala u trenucima napada na vašu imovinu.

Kako sačuvati bjelinu veša

bijeli vesNekada davno za rublje  i odjeću najbitnije je bilo da su čisti i bijeli. Uvijek su bake govorile nosi ono što imaš, ne kiti se tuđim perjem a posebno važno je bilo da je to na tebi oprano, čisto i bijelo.

Alu, pvc ili drvena stolarija?

PVC aluminumski drveni prozoriIzborom kvalitetne stolarije manje energije ćete trošiti na grejanje, imaćete dobru zvučnu izolaciju i dugo vremena nećete morati da razmišljate o zameni vrata i prozora.

10 kreativnih prijedloga za farbanje zidova

atraktivi zidovi 1Uz naše savete, jednim potezom četke promenićete izgled svoje sobe, a kantice sa bojom više nikada nećete gledati istim očima.

Strana 3 od 6

Pratite nas i na Fejsu