Kuća & Vrt

Kuća & Vrt

Koliko je samo stvari koje možete uraditi sami na vašoj kući ili u vašem vrtu? POgledajte šta vam nudimo u ovoj kategoriji.

Kako saditi sadnice voća

sadnja1Svako ko ima dvorište, makar i sa minimalnim prostorom, može da zasadi makar jednu voćku koja će za nekoliko godina biti korisna iz više razloga. Nagradiće nas pored hladovine divnim i zdravim plodovima, a i dugogodišnjim rađanje u čemu mogu da uživaju i generacije poslije. 

Kako posaditi i uzgajati začinsko bilje u kući

zacinsko-bilje-naslovStiglo je proljeće i vrijeme za sadnju, pa je tako pravi trenutak da i vi izaberete šta će vam biti najpotrebnije u kući, i nadohvat ruke kada spremate i kuhate. Kada je u pitanju začinsko bilje, tada treba da se vodite mišlju da je „manje više“, jer ne treba da pretjerujete ni sa količinom, niti sa vrstama, osim, naravno, ako za to nemate adekvatne uslove u smislu prostora. Dakle, naš savjet je da posadite manji broj začina koji su vam najpotrebniji, te da količina bude srazmjerna onome što ćete moći da potrošite. 

Kako vizuelno povećati mali prostor

mali stanAko i Vi kao i mnogi danas imate mali stan, a želite da maksimalno iskoristite prostor i vizuelno postignete da izgleda veći unoseći male promjene, pratite naš tekst i savjete. 

Kuhinje - trendovi u 2014.

kuhinja 8Kuhinja kao prostor koji u svojoj osnovnoj namjeni ima pripremanje hrane, i dalje se drži te ključne ideje, ali dizajniranje kuhinjskog prostora, namještaja i uređaja, tu ideju proširuju kako filozofski, tako i praktično. Njena koncepcija dobija jednu novu dimenziju u kojoj se obogaćuju sadržaji, a ujedno dobija na jednostavnosti, funkcionalnosti i praktičnosti.

Kako iskoristiti talog od kafe

kafaSigurno je da mnogi od Vas svakodnevno prave domaću crnu kafu i da prilikom pranja posuđa stavljate se pred dilemu - šta sa talogom od kafe?

Luster u industrijskom stilu

lustRasvjeta je veoma bitan element u prostoru. U skladu sa namjenom prostorije, upotrebljava se i intenzitet svjetla. Kako je pored toga bitno da zadovolje i estetski kriterijum, tako se rasvjeta prilagođava raličitim stilovima i dizajnu enterijera.

Kako iskoristiti palete

naslovna paletePalete od drveta nam pružaju mogućnost da ih iskoristimo na na bezbroj načina. Lako su dostupne, a jednostavnim postupkom mogu poslužiti kao mjesto za sjedenje, sto, polica, i još mnogo toga.

Savjeti za uređenje terase - oaze užitka

terase naslovnaIako po francuskoj riječi označava mjesto koje se opisuje kao zaravan u pejzažu koju čini horizontalni zemljani nasip, danas značenje ove riječi podrazumijeva prošireni stambeni prostor. Bez obzira na kvadraturu ili život u stanu ili kući, terasa može biti oaza mira, i pritom udobna i funkcionalna. 

Originalno dekorativno ogledalo

OGLEDALO 1U svakom prostoru ogledalo je sigurno jedan od najvažnijih detalja. Bilo da se nalazi u hodniku, spavaćoj sobi ili kupatilu, njegova uloga je bitna kako u funkcionalnom, tako u dekorativnom smislu.  

Njega ruže - kraljice cvijeća

“Nemoj se srditi što ružin grm nosi trnje, nego se raduj što trnov grm nosi ruže.”

 

mix ružaBilo da krase Vašu terasu, dvorište ili se ubrane ili kupljene nalaze u vazi u Vašem domu, one su najljepši ukras. One su opjevane, one su izraz ljubavi, pažnje i nježnosti, i zbog svega ovog zaslužuju da im posvetimo pažnju i pročitamo par savjeta o njezi „kraljice cvijeća“, kako su je još davno nazvali Grci.

Prirodna sredstva za čišćenje

naslovna kamenacPrirodna sredstva koja su lako dostupna, jeftina, i koja sigurno imate u kući, dokazano su iz više razloga bolja od hemijskih koje kupujemo u trgovinama. Ne sadrže aditive, mogućnost alergijskih reakcija je veoma rijetka, ne djeluju štetno na okolinu, ne sadrže neugodne mirise, i što je najbitnije veoma lako mogu da otklone nečistoće. 

Kako napraviti originalne vješalice

vješaliceKako je hodnik prostorija koja je najizloženija zbog svoje funkcije i položaja, tako je veoma bitno da zadovoljava  kako estetske, tako i praktičen kriterijume. Neophodno je da u njemu postoje ormari za kapute, obuću, torbe i slično. 

Strana 1 od 5

Pratite nas i na Fejsu