Kako odabrati hotel

Ocijeni tekst
(1 Glas)

 Iako je danas velika i raznovrsna ponuda hotelskog smeštaja, od raznih promotivnih ponuda i web stranica hotela, ovaj zadatak uvek nas stavi u dilemu kako izabrati onaj pravi, odgovarajući. Ako putujete sa turističkom agencijom, sigurno je da će vas zatrpati lepim rečima, prospektima, flajerima, različitih hotela, motela, hostela...U sopstvenom aranžamanu i organizaciji to možete da obavite ukucavanjem države, grada, ulice, u Google da biste dobili željene informacije. Ipak, i ovde treba da budete oprezni, jer sigurno je da će na svakoj web prezentaciji biti samo ono najlepše, hvale, fotografije, i šta sve ne – sa jednim ciljem ponuđača – da odaberete baš taj hotel. Komentari i iskustva, te ocene prethodnih gostiju, ovde će vam svakako biti od pomoći.

hotel2

Svaki putnik ima različite zahteve i potrebe kada bira odgovarajući hotel, pa ćete se i vi tako morati da zapitate šta je to najbitnije vama. Bez obzira da li hotel birate zbog godišnjeg odmora ili na dan, dva dok ste na proputovanju, ponudićemo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da izaberete ono što vam najviše odgovara:

  • Vrsta smeštaja koji želite (broj soba, apartman...)
  • Novčana sredstva sa kojima raspolažete
  • Opremljenost sobe i vreme koje ćete u njoj provesti
  • Broj zvezdica koji ima hotel
  • Lokacija i udaljenost hotela
  • Komentari i ocene prethodnih gostiju hotela
  • Udaljenost svega ono što vam treba, prodavnice, restorani, i sl.
  • Usluge sa kojima raspolaže hotel
  • Propratni hotelski sadržaji

 hotel3

Službeno je broj 5, najveći broj zvezdica, ali neki najluksuzniji imaju i 6 i 7 zvezdica, a neki hoteli sa 5 zvezdica imaju i svoju mrtvačnicu. Zlu ne trebalo, možda ipak treba da birate one koji to nemaju. Ipak, svi hoteli sa manje od 3 zvezdice možda ipak nisu najbolji izbor, naročito kad su u pitanju higijenski uslovi, bez obzira s kim putujete.

Pored higijenskih uslova, koji su nam svima ipak najbitiniji, na sledećem mestu udobnost i udaljenost hotela su presudni prilikom izbora. Nakon toga, ono čime će vas svaki ponuđač pokušati da zadivi je pogled na more, na najlepšu prirodu.., a vi ipak razmislite koliko ste spremni da platite za taj veličanstveni pogled, koji sigurno neće biti vaš vidik najveći dio dana, jer je sigurno da ne idete na odmor da biste se divili pogledu sa prozora ili terase. Ipak, soba će vam prevashodno služiti za tuširanje, spavanje, stvari, a za sve ostalo lepo, moraćete da iz nje iziđete. Ljubazno osoblje je uvek ljubazno, a tu ipak može da se podrazumeva još mnogo toga, a u skladu sa cenom koju plaćate, treba da znate šta sve možete da tražite od tog ljubaznog osoblja, jer za neku sumu nije dovoljno da vam se samo ljubazno smeška i poželi dobrodošlicu. Propratni sadržaji, wellness i spa centri, saune, masaže, i sve ostalo što mogu da vam ponude hoteli, pitanje je da li su vam neophodni. Nije li lepše da iziđete i doživite svet onakvim kakav jeste, mentalitet, kulturu, proširite svoje vidike, jer spa centri i saune su svuda isti. Možda zbog njih ne morate da idete na odmor i plaćate visoke hotelske cene. Ako idete sa decom, nemojte da se rukovodite sjajnim rečenicama poput onih „raj za decu“, jer to najčešće može da bude i pakao za roditelje. Buka, graja, dozivanje, haos...da li tražite vrtić za sve vas ili zajednički odmor? I za vaše dete bilo kakav vaš odabir sigurno će biti najbolji, jer i njemu treba promena, a pritom vi najbolje znate šta vaše dete voli, koje igre, i sl. Hotel je hotel, a ne vrtić.

hotel5

I na kraju, putujte da biste bogatili vaš duh, došli sa nekim novim životnim iskustvom, osveženi i izdignuti iznad priča kolika je cena hotela, odmora...Ne zanosite se zvezdama i zvezdicama, bezbrojnim hotelskim epitetima. Uživajte u sebi, i sa onima koje volite. Najbolje stvari se ne kupuju. Uživajte.

Poljednji put uređeno utorak, 30 novembar 1999 00:00

Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu