Kreativne ideje sa plastičnim flašama

Ocijeni tekst
(92 glasova)

Primetili smo da na našoj Facebook stranici poprilično dobro reagujete na ideje vezane za recikliranje kao i na kreativne ideje vezane za ponovnu upotrebu plastičnih flaša pa vam ovdje donosimo jednu sjajnu listu ideja kroz slike, a znamo da slike govore 1000 reči.

Na slici ispod pogledajte kako sjajna ideja može da uljepša vaš dom. Svjećnjaci i vaze korsiteći malo ljepila i makaze, te obične boje. Ovo sigurno može da bude odlična zabava i za vašu decu.

vaze i svjecnjaci od plasticnih flasa

Za razliku od ukrasa koji manje više imaju istu funkciju koja je ništa drugo do dekorativna plastične flaše možemo koristiti i na ovaj način. Opet malo ljepila, dobra ideja, veća količina plastičnih flaša te naravno gomila strpljenja, i možemo da napravimo potpuno iskoristiv plastični čamac u kojem sigurno možemo provesti sjajne trenutke.

camac od plasticnih flasa

Za ovaj ukras potrebne su nam samo dvije flaše, malo crvene i zelene boje, te makaze. Od donjih dijelova izrezanih flaša napravimo jabuku tako što jedan utisnemo u drugih. Tako spremnu kompoziciju obojimo u crvenu boju. Od ostatka flađe isječemo dva lista koja obojimo u zelenu boju te ih pričvrstimo na vrh. Ukras kojem ni mnogo djeca neće odoliti.

crvena jabuka od flasa

Ova možda i najbolje govori o srži samog recikliranja. Od plastičnih flaša napravimo korpu za otpatke i time ujedno šaljemo svima jasnu poruku kako treba da se odnose prema očuvanju majke prirode, ali i uštedi materijala.

kanta za smece od plasticnih flasa

Koliko vam je puta recimo na izletu zatrebalo samo malo soli i samo malo papra ili nekog drugog začina. Pomoću ovog patenta koji je napravljen od plastičnig poklopaca dvije flaše lako možemo da ponesemo samo  malo, a da se pri tome to malo ne prospe.

kutijice za zacin od plasticnih flasa

Nekoliko plastičnih olovaka tj. onih delova koje svi rado volimo da rasklapamo, jedna plastična flaša i imamo gotovu prskalicu za navodnjavanje.Jednostavno izbušimo onoliko rupa koliko imamo olovaka i stvar je gotova.

prskalica za navodnjavanje od flasa

Jedna flaša, jedna saksija. Vrlo jednostavno rešenje. Dovoljno je samo da flašu prerežemo na pola, izbušimo rupe na poklopcu kako bi voda mogla da prolazi, dodamo zemlje i posadimo omiljeno cveće.

saksije od flasa

Flaše poredam u krug i omotamo ih celofanom. Sa gornje i donje strane stavimo kartonsku ambalažu izrezanu u krug. U obližnjoj spužvari nađemo spužve i sve to opšijemo i postavimo u željenoj boji. Imamo odličan tabure.

tabure od plasticnih flasa

Ova ideja je jedna od mojih omljiih. Donji dio flaža obojimo i sve to povežemo za plafon i pogledajte čaroliju nebeskog svoda sačinjenog od plastičnih flaša.

ukrasni plafon od flasa

Još jedan način da napravimo vazu za cveće. Boja, stari ili novi CD i malo ljepila i mašte. Slika će vam reći svakako više.

vaza od flasa

Ako vam ovo nije dosta, pogledajte jedan popularan tekst i naučite kako napraviti plastenik od plastičnih flaša.Ana Savić

Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.

Pratite nas i na Fejsu