Kako izraditi web stranicu

Ocijeni tekst
(2 glasova)

 Web dizajniranje podrazumijeva više različitih oblasti koji se koriste u izradi web sajtova, a uključuju flash, logo i grafički dizajn. U narednom tekstu objasniću vam kako da napravite sajt, a nemate dizajnere, kodove, i neuki ste u tome, ne znate da koristite web alat ili sisteme za upravljanje sadržajem.

web1

Istraživanje posjete na osnovu ključnih riječi

Prije nego što počnete sa izradom sajta, neophodno je da se prvo pozabavite istraživanjem na netu, kako biste utvrdili da su ključne riječi tražene od strane internet posjetilaca. Ovaj segment je za početak je najbitniji, jer ključne riječi moraju biti tražene na internet pretraživačima, kako bi izrađeni web sajt uopšte bio posjećen.

HTML5 Markup

HTML5 Markup predstavlja najpoznatiji jezik koji koriste oni koji se bave web programiranjem i dizajniranjem. Njegova prednost je u kodovima koje posjeduje, a koji omogućavaju brzo i jasno očitavanje bilo koje web stranice na internetskim pretraživačima.

Jednostavna i brza navigacija

Prilikom izrade web sajta jednostavnost korištenja je veoma bitna, pa je zato veoma bitno napraviti jednostavan, lak i brz navigacioni meni koji u svakom momentu treba da bude dostupan korisnicima web sajtova. Ako web sajt koji izrađujete ima mnogo grafike, filmova, i fotografija, onda je veoma bitno da odaberete jednostavan i koncizan dizajn koji posjeduje jasan navigacioni meni. Link treba da upućuje korisnika na pravu stranicu gdje je on u bilo kojem trenutku dobro orijentisan, i gdje mu jedan klik na taj link omogućava odlazak na željenu stranu sajta.

                                                               Font za web sajt               

U web dizajniranju postoji nekoliko osnovnih pravila, kako biste bili sigurni da bilo koji korisnik može da vidi vaš sajt. Svaki box treba da posjeduje dobro osmišljen dizajn, odgovarajuću boju i font, a oni koji se preporučuju su Arial, Tahoma, Helvetica, Verdana, i dr.

SEO – optimizacija web stranica

Ovaj proces, Search engine, predstavlja optimizaciju, a čija je osnovna uloga da se poboljša vidljivost web strana na internetskim pretraživačama, kao što su Google, Bing, Yahoo, i drugi.

SEM - Search Engine Marketing

Kako je konkurencija na internet pretraživačima velika, teško da ćete moći jednostavno da obezbijedite neku od vodećih pozicija na pretraživačima, kao što je npr. Google. Iako možda smatrate da ste odabrali pravi način sa izvrsnim tehničkim karakteristikima na kojima izrađujete web sajt, morate znati da imate jaku konkurenciju u bilo kojoj grupi, i vezano za bilo koju ključnu riječ. Ovdje vam od pomoći može biti Google oglašivač AdWords gdje možete da platite oglašavanje ključnih riječi i pojmova vaše web stranice, što će vam omogućiti vodeće pozicije na Google-u.

web3

 

Poljednji put uređeno petak, 29 maj 2015 10:52

Marshall

Marshall

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Pratite nas i na Fejsu