Zdravlje

Zdravlje

Sacuvati zdravlje? Članci o zdravlju i medicini. 

Da li je trčanje zdravo

trcanjeNaučnici su konačno otkrili izvor mladosti. Da, reč je upravo o trčanju – neverovatne su zdravstvene prednosti trčanja. Bez obzira koliko ste prezauzeti svakodnevnim obavezama, izdvojite vreme za trčanje.

Da li je zdravo piti mleko

mlijekoPijemo mleko kako bismo opskrbili organizam kalcijem, pijemo mleko kako bismo opskrbili organizam vitaminom D, ali unatoč brojnim zdravstvenim prednostima, konzumiranje mleka ima i svoje nedostatke. Preteranim konzumiranjem mleka rizikujete probleme sa probavom, srčane probleme i višak kilograma.

Da li su štetne tablete za kontracepciju

kontracepcijaTablete za kontracepciju koriste mnoge žene kako bi sprečile neželjenu trudnoću. Ali da li su one zaista sigurne i da li mogu štetno uticati na naše zdravlje? Evo nekoliko informacija o štetnim stranama uzimanja tableta za kontracepciju.

Da li su štetne pilule za dan poslije

pilulePilule za dan poslije su vrsta hitne kontracepcije. Svrha ovih pilula jeste da spriječe neželjenu trudnoću nakon seksualnog čina bez korištenja zaštite. Za maksimalnu efikasnost, pilule da dan poslije bi se trebale uzimati odmah po završetku seksualnog čina i u periodu od maksimalno 120 sati poslije.

Da li su štetne elektronske cigarete

cigareElektronske cigarete su nedavno promovisane kao "sigurna" alternativa tradicionalnom pušenju, ali na temelju nedavnog istraživanja, ovaj popularni i rastući trend mogao bi biti jednako štetan za pluća i zdravlje, općenito, kao i obične cigarete.

Koliko je zdrava riba

ribaMnoge studije su sprovedene kako bi se utvrdilo koja hrana ima najpozitivnije učinke po naše zdravlje. U nekim slučajevima, hrana koja ima pozitivne učinke na naše zdravlje također može sadržavati štetne toksine. Sično je sa ribom.

Da li je zdrava ljuta paprika

ljutaPaprike imaju mnogo pozitivnih utjecaja na naše zdravlje. Postoje razne vrste paprike, od slatkih do ljutih i koristimo ih svakodnevno u salatama i u kuhanju. Pročitajte članak koji sam pripremila za vas i saznajte da li je ljuta paprika zaista zdrava.

Koliko je zdrava jabuka

jaukeSigurno ste više puta čuli da jedna jabuka dnevno štiti organizam od bolesti. Da li je zaista tako i koje su zdravstvene prednosti konzumiranja jabuka? U nastavku sledi odgovor na ova pitanja, a za početak ću vam reći da jabuke ne sadrže holesterol ni masnoće,a jedna jabuka u proseku sadrži 80 kalorija i obiluje antioksidantima i vitaminima.

Da li su semenke suncokreta zdrave

suncokretSemenke suncokreta popularne su širom sveta, a iznenađujuće su zdrave i hranjive. Kada se konzumiraju u umerenim količinama, semenke suncokreta su izuzetno zdrav dodatak svakoj prehrani. Ovaj članak bazirati će se na to da li su semenke suncokreta uistinu zdrave.

Da li je zdravo piti puno vode

kidgedbdbO zdravstvenim prednostima vode ne treba puno pričati i obično se preporučuje konzumiranje minimum dve litre dnevno. Ljudsko telo sastavljeno je od čak 70% vode i voda je izvor života. Međutim, svaki put kada ne osećate žeđ, a popijete nekoliko čaša vode, samo zato što vam je rečeno da „morate“ popiti dve litre dnevno svaki dan, stvarate dodatni pritisak na vaše telo na dva načina:

Da li je samozadovoljavanje zdravo

slikaddSvi šute o samozadovoljavanju, ali činjenica je da je ovaj seksualni čin veoma čest među oba spola. Bez obzira na brojne predrasude, samozadovoljavanje ima mnogo prednosti po naše zdravlje. Naravno, nije se uvijek smatralo tako, čak se mislilo da masturbacija kod muškaraca dovodi do bolesti i gubitka sjemena.

Da li je zdrava surutka

suriiSurutka je jedan od najboljih i najvažnijih suplemenata u svakom fitnes režimu. Proteini iz surutke su među najkvalitetnijim proteinima uopće i čine oko 20% proteina iz mlijeka. Surutka se naročito preporučuje onima koji se bave fitnesom, jer ona pomaže u oporavljanju mišića i povećava ukupnu mišićnu masu.

Strana 2 od 5

Pratite nas i na Fejsu