Vjenčanja

Vjenčanja

Uradi sam - Priprema vjenčanja. Kako pripremiti i urediti vjenčanje. Dekoracije, pozivnice, običaji, muzika i još mnogo toga.

Kako zablistati kao kuma

vjencanje Jedan od najvažnijih dana u životu tvoje prijateljice se bliži. Čast da budeš uz nju na taj poseban dan dala je baš tebi. Sigurno si presrećna ali postoji i ona racionalna strana o kojoj moraš razmišljati. Tu su dobro poznata pitanja koja te muče, šta obući, šte pokloniti mladencima i ono najvažnije, hoćeš li imati dovoljno novca za sve to.

Kako napraviti bidermajer

bidermajerI ako je proljeće i sezona vjenčanja već iza nas ne znači da ne trebamo naučiti par jednostavnih koraka i napraviti same bidermajer. Ipak, doćiće neko drugo proljeće a ono će biti proljeće kada će te baš vi reći svoje sudobnosno da.

Dekoracija za sto - Savijanje salveta - oblik dvostruke piramide

savijanje_salveta_oblik_piramide__0Naučite još jedan metod savijanja salveta. Ovaj oblik savijanja salveta u oblik dvostruke piramide je veoma elegantan. Pogodna je za sve svečanosti i može se kombinovati sa različitim metodama dekoracije stola. Razbijte monotoniju stola kombinujući različite boje salveta i obojite vašu trpezu na jedan originalan i kreativan način. Generalan savjet za savladavanje ove tehnike jeste da radite pažljivo pazeći na konture. Prije samog savijanja ispeglajte salvetu i savijajte dok je još topla. Tako platno lakše uzima oblik koji ste zamislili.

Dekoracija za sto - Još jedan način savijanja salveta

salveticaOvo je jedan od najednostavnijih načina za savijanje salvete. U sovjoj jednostavnosti on krije neku draž i zaista se ovdje vidi da je sve što je jednostavnije to je nekako i elegantnije, otmenije. Dakle u samo 3 koraka naučite saviti salvetu u oblik dekorativnog kvadrata koji se lako postavi na bilo kakav tanjir. 

Svadbeni običaji

svadba_obicajiVenčanje i svadba, jedni od najveselijih događaja u životu ljudi, imaju pravila koja se vekovima prenose i čuvaju kao folklorno-kulturna baština srpskog naroda.

Dekoracija za sto - Ukrašavanje salvetama, oblik lepeze

dekoracija_salveta

 

Evo jedne zgodne ideje kako ukrasiti sto salvetama.
Ova tehnika nije teška.
Potrebne su vam salvete malo većih dimenzija i prsten za salvete, koji ukoliko nemate možete improvizovati od bilo čega što ima ovaj oblik.
Ovako pripremljene salvete možete koristit za dekoraciju bilo kojeg stola, i pogodne su za sve prilike.
Idemo zajedno korak po korak naučiti kako dekorisati sto salvetama.

 

 

Pratite nas i na Fejsu