Umjetnost & Zabava

Umjetnost & Zabava

Nađi izraz koji ti odgovara i počni već danas. Umjetnost postoji otkad postoji i čovjek, pa zbog toga postoji i na našem sajtu. Kreativne ideje, savjete, nađite u ovoj kategoriji.

List od folije – unikatni poklon za 8. mart

listOvaj dekorativni predmet odlično je rješenje ako želite da napravite unikatni poklon koji može da krasi zid spavaće, dnevne ili neke druge prostorije. Kako je jednostavan za izradu tako mogu da ga prave i djeca, a pritom uz veoma malo materijala i mnogo zabave.

Beograd – Gdje izaći i kako se provesti

beoKao jedan od najstarijih gradova u Evropi, Beograd je oduvijek bio mjesto koje za svakog može da ponudi bogat sadržaj, kako u dnevnom aranžmanu, tako i kad je u pitanju noćni život. Zbog svoje istorijske priče, geografskog položaja, mnogobrojnih kulturnih znamenitosti i različitih kulturnih uticaja, za svakog ko se jednom nađe u ovom milionskom gradu, sigurno će bar jedno mjesto pronaći put do srca i zauvijek ostati u najljepšem sjećanju. 

Ideje za kišni dan

ideja danaSkoro svakodnevne ljetne kiše nisu razlog koji će da pokvari dan. Izdvojite za sebe bar jedan od naših prijedloga i učinite da svaki dan bude poseban i drugačiji. Zar je za najljepše trenutke bitno koje je godišnje doba?!

Kako napraviti sandale od japanki

sandale pocetnaStiže ljeto i svakako će biti interesantno nositi šarenu obuću. Svaki dan ćete vjerovatno provoditi u laganoj obući, a mi vam dajemo ideju kako da od prošlogodišnje obuće napravite novu. Uradi sam proizvodi uvijek su zanimljiviji od onih kupovnih, zato bacite se na posao!

Kreativne ideje sa plastičnim flašama

camac od plasticnih flasaPrimetili smo da na našoj Facebook stranici poprilično dobro reagujete na ideje vezane za recikliranje kao i na kreativne ideje vezane za ponovnu upotrebu plastičnih flaša pa vam ovdje donosimo jednu sjajnu listu ideja kroz slike, a znamo da slike govore 1000 reči.

Kreativno recikliranje - Oslikavanje pomoću poliesterske kutije - ambalaže

preslikavanjeOvo je jedna od onih ideja koje naprosto morate voljeti. U pitanju je kreativno recikliranje poliesterske ambalaže sa kojom ste se sigurno susreli ukoliko ste naručivali hranu iz restorana koji vrše dostavu. Njima je praktična jer je jeftina, lagana i čuva toplinu, a nama jer je pjenasta i na njoj možemo lako da urežemo neke oblike koje ćemo lako kasnije da preslikamo na papir.

Napravite malo umetničko delo pomoću masnih kreon bojica

umjetnicko djeloZa sve vas koji ste kreativni i volite stvarati mala umetnička dela, koristeći sve što vam se nađe pod rukom, donosimo vam uputstva kako da pomoću običnih masnih kreon bojica napravite pravo malo remek delo.

Beatbox – vodič za početnike

bitboks pjevanjeDopadaju li vam se zvukovi, nalik na udaračke instrumene, koje hip-hop umetnici proizvode bez muzičkih instrumenata, koristeći samo svoja usta kao instrument? Verovatno već znate, u pitanju je beat-box.

Lampa neobičnog postolja

 

flasaAko ste jedna od onih osoba koja skuplja  flaše,boce raznih alkoholnih pića, rjeđe bezalkoholnih, i neprestano se oduševljavate njihovim izgledom ili sadržajem koji je bio unutra, u tekstu koji slijedi možete vidjeti šta učiniti sa nekim od tih flaša koje krase vaš prostor.

Kako napraviti dobru fotografiju

fotoKada prođe ljeto i vrijeme godišnjih odmora ostaju vam samo uspomene da se prisjetite kako vam je bilo lijepo. Uspomena na lijepe trenutke može vam biti neki zanimljiv kamen sa plaže, školjka koju je izronio vaš suprug ili kula od pjeska koju su napravila vaša dijeca. Najboji način da sve te lijepe trenutke skupite na jedno mjesto jesu fotografije. Fotografijama možete uhvatiti vrijeme i zauvijek ga sačuvate za sebe. Kako napraviti fotografiju što bolje pokazaćemo vam kroz sljedeću priču.

Čestitka za sve prilike - napravi sam

cestitka za rodjendan Voljeli biste da nekome uz poklon napišete i posvetu, obratite se u posebnom tonu i iskažete sva osjećanja! Odlazite u obližnje radnje i nalazite šarene, manje, veće i savršeno posložene čestitke. Nešto tu, ipak, nedostaje. Ma koliko boja i papir bili savršeno izraženi i debeli, poruka jasno navedena na prvoj stranici, nekako neodgovara opisu vašeg odnosa sa osobom kojoj nosite poklon. Uzmite stvari u svoje ruke, odvojite malo vremena i u tim istim prodavnicama potražite deblji papir, ako može po mogućnosti u boji.

Novogodišnja dekoracija jelka od kartona

novogodisnja bozicna jelka od kartonaVeć su počela pitanja tipa: gdje ćeš za doček Nove godine, kakvi kolači bi se mogli praviti, hoćeš li kupovati neke poklone, šta ćeš za jelku? Ja vam mogu pomoći u vezi sa jednim odogovorom na pitanje i to ovim posljednjim! Želite da sami napravite jelku? Hm, ne morate tražiti sadnice, pa dugi niz godina čekati na maleno drvo, niti se trebate upuštati sa plastikom. Ne morate na tavan ili podrum po jelku koje ste koristili prošle i već mnogo godina unazad. Šta kažete na pravljenje jelke od kartona?!

Strana 1 od 2

Pratite nas i na Fejsu