Sportovi & Fitnes

Sportovi & Fitnes

Sportovi & Fitnes

Nauči sve o sportovima i fitnesu. Kako vježbati? Kako se baviti sportom? Sportisti i sportski stručnjaci dobro došli kao saradnici za ovu temu...

Kako se opustiti uz jogu

jogaJoga je put do zdravlja, relaksacije i unutarnje sreće. Kroz jogu sistematično čistimo tijelo i duh. Nadalje, kroz jogu doživljavamo duševni mir i dobijamo nevjerovatnu energiju. Kako biste se opustili uz jogu, evo šta vam je činiti.

Kako povećati mišićnu masu

mišićTajna za povećanje mišićne mase je u pravilnoj prehrani. Ono što većina onih koji žele povećati mišićnu masu ne shvataju jeste to da je ključ u konzumiranju organske hrane. 85% željenih rezultata je u pravilnoj prehrani, ne u vežbama. Zapravo, nužno je pravilno izbalansirati pravilnu prehranu i vežbanje.

Kako izabrati teniski reket

tenis reketBilo da ste početnik ili se nadate da ćete biti sljedeći teniski prvak, kupovina teniskog reketa može biti velika investicija, a pravi reket može napraviti ogromnu razliku u vašoj igri. U nastavku teksta nudimo vam par savjeta i smjernica koje će vam pomoći u izboru teniskog reketa, a s kojim ćete postići najbolje moguće rezultate.

Kako smanjiti rizik od sportskih povreda?

sportska povredaBavljenje sportom i raznim fizčkim aktivnostima je zabavno i pozitivno utiče na mentalno i fizičko zdravlje, ali ako niste dovoljno pažljivi, rizikujete potencijalno opasne povrede. Ukoliko se budite pridržavali naših sedam jednostavnih principa dok ste aktivni, možete spriječiti brojne sportske povrede. Postoje mnoge svari koje možete uraditi kao biste smanjili rizik od povreda u bilo kojem sportu i bilo kojoj fizičkoj aktivnosti kojom se bavite. Naučite pravila.

Tinejdžeri i sport – pravilna prehrana

sportovi tinedzeriUkoliko se vaš tinejdžer bavi bilo kakvim sportom, aktivno ili rekreativno, mora voditi računa o svojoj prehrani. Dobra vijest je da mu za dobru izvedbu nisu neophodne specijalne dijete ili suplementi ishrani. Sve se svodi na to da se pravilno hrani kako bi bio u stanju da maksimalno iskoristi svoje fizičke sposobnosti. Nudimo vam nekoliko korisnih savjeta opravilnoj ishrani tinejdžera tokom treninga.

10 savjeta za pravilno trčanje

trcanjeAerobik je ključna komponenta svih fitnes programa, a trčanje je iznimno koristan oblik aerobne aktivnosti. Trčanjem poboljšavate kardiovaskularni sistem, održavate normalnu tjelesnu težinu i smanjujete rizik od srčanih bolesti i dijabetesa. Međutim, mnogo toga može poći po zlu prilikom trčanja. Trčanje izgleda jednostavno – i jeste, samo kada znate kako pravilno trčati. Donosimo vam deset korisnih savjeta za početnike koji će vam pomoći da trčite pravilno, budete u formi i zabavite se.

Do ravnog stomaka u 5 jednostavnih koraka

trbusnjaciMasne naslage na stomaku boljka su za mnoge žene. Vratiti stomak u formu, stati u odjeću manjeg konfekcijskog broja i izgledati privlačnije je lakše nego što mislite. Pratite pet jednostavnih koraka koji će vam pomoći da ponovo zavolite svoje tijelo i osjećate se fantastično.

Učvrstite i ojačajte butine

butineBorba koja se odnosi na gubitak nepoželjnih naslaga na butinama jednako je zahtijevna kao i kasnije održavanje željenog modela, jer je neophnodno  stalno praktikovati vježbe zatezanja. Pored toga što se morate fizički pokrenuti, ishranu regulisati preporučuje se često ispijanje čajeva koji su na bazi pročišćavanja organizma, poput koprive i žalfije. Za sve one kojima trebaju dodatne vježbe za mišice noge,a žele to praktikovati u svome stanu ili u prirodi, znači nezavisno od fitnes studija i skupih prava, naredni tekst donosi nekoliko prijedloga.

Uskladite vježbe sa svojim oblikom tijela

istezanjeSvaka žena je jedinstvena i posebna sama po sebi. Ljepota koju smo dobili rođenjem je kao sjeme koje se razvija. Samo od nas zavisi da li ćemo to iskoristiti i unaprijediti. Sve nedostatke koje primjećujemo na svom tijelu trebamo znati pretvoriti u prednosti. Zato vježbamo, zdravo se hranimo i koristimo različita kozmetička pomagala.

Iste vježbe ne odgovaraju svima jednako zato ćemo vam ovom prilikom pokazati koji tip vježbe odgovara vašoj građi tijela. Nemojte zaboraviti da fizičke aktivnosti nemaju samo za cilj dobar izgled već i dobro zdravlje i raspoloženje.

Vežbe za zagrevanje

vjezbe zagrijavanjaVežbe za zagrevanje Odlično, konačno ste rešili da sredite svoje telo i počeli ste sa treningom! Pronašli ste sebi odgovarajući program za vežbanje i naoštrili volju, ali ipak, pored svega toga, postoji još jedan važan korak koji nikako ne smete da izostavite. To je zagrevanje! Bilo da ste se odlučili za vežbanje kod kuće, teretanu ili jednostavno povećanje kondicije trčanjem, zagrevanje vam je jednostavno neophodno i jednako važno kao i ostatak treninga.

Trbušnjaci - Najbolje vježbe za trbuh (stomak)

koraci do ravnog stomakaZategnut, ravan i pravilno izbrazdan stomak. Tako dalek i nedostižan. San svih nas i jedna od najvećih muka čak i onih koji intezivno i dugotrajno treniraju. U čemu je tajna? Zašto je toliko teško doći do popularnih 'pločica' koje ne ostavljaju ravnodušnim kako žene tako i pripadnike jačeg pola? Znam da će mnoge od vas zaprepastiti jednostavnost rešenja ove misterije, ali u pitanju je volja! Da dobro ste pročitali, vaša volja je sve što treba da imate na putovanju do takozvanog, ‘six-pack‘, ili za one upornije, ‘eight-pack’ stomaka.

Pravilni sklekovi - Trening za prsa, za ramena, za dobijanje i gubljenje kilograma

pravilni sklekoviKako da počnem sa vežbanjem? Šta prvo da radim? Koliko serija,ponavljanja? Ovo su neka od najčešćih pitanja koja svi postavimo sebi onog dana kada shvatimo da nam se kaiš pomerio za 'par' rupa, ili kada uhvatimo devojku(ženu) kako zamišljeno gleda razmenu dresova posle utakmice. Tada, kad se desi kap koja prelije čašu i konačno nateramo sebe na trening, dolazi ključno pitanje 'Koje vežbe izabrati?'. Pored toliko informacija kojim smo obasuti svakodnevno, o raznim spravama za trening i načinima vežbanja, teško je odlučiti se. Zato za svakog ko je rešio da svoje telo dovede 'pod konac' preporučujem sklekove, a evo i zašto.

Strana 1 od 2

Pratite nas i na Fejsu