Putovanja

Putovanja

Biograd na Moru - gradić sa dušom

bio naslBiograd na Moru, hrvatski kraljevski grad iz 11. vijeka, danas je poznata i popularna jadranska destinacija. Smješten u središnjem dijelu jadranske obale između uvala Soline i Bošana, na 30 km udaljenosti od Zadra i 48 km od Šibenika. Sam centar grada nalazi se na poluostrvu, a sa obala ovog mjesta pruža sepredivan pogled na poznati Pašmanski kanal, kao i ostala obližnja ostrva, čija je uloga bitna jer Biograd na Moru štite od jakih vjetrova. 

Kako rezervisati smještaj

rezervnaslKako u savremenom društvu gotovo sve funkcioniše preko interneta, web stranica, i sl, tako je i turizam postao grana čiji je opstanak nemoguć bez web stranica i predstavljanja preko interneta. Kako biste brzo i jednostavno našli odgovarajući smještaj i rezervisali ga, ovdje možete naći uputstva koja će vam u tome pomoći.

Zašto seoski i planinski turizam - bogatstvo Srbije

turizZemlja Balkanskog poluostrva, Panonoske nizije, smještena u regionu jugoistočne i srednje Evrope, sa umjerenom kontinentalnom klimom, ali iz mnogo razloga se ubraja i u mediteranske zemlje. Njena ukupna granična dužina sa ostalim državama iznosi 2,027 km, a geografska i reljefna raznovrsnost, čine da je Srbija zemlja koja raspolaže sa velikim prirodnim resursima, raznim znamenitostima, urbanim i ruralnim ljepotama, na kojima je zasnovan turizam različitog tipa.

Vodič kroz Beograd

bgdBeograd – jedan od najstarijih evropskih gradova, sigurno je da strancu može da ponudi mnogo toga. Ovaj glavni grad Srbije, šarolik i raznovrstan u svemu, nije jednostavno baš upoznati, ako pred sobom nemate bar nekoliko dana. Ili celi mesec.

Sve ono što je atraktivno u ovom gradu nije grupisano, nego vam je za posetu njima neophodan prevoz, sopstveni ili gradski, a samim tim i malo više vremena, naročito kada se u obzir uzme činjenica da je ovo milionski grad u kojem je na svakom koraku mnoštvo ljudi, automobila, života.

Banja Koviljača - mesto za odmor i zdravlje

koviljNa desnoj obali Drine, u zapadnoj Srbiji, smešteno je ovo pozanto lečilište. Na nadmorskoj visini od 128 m, a okružena planinama Cer, Boranja, Gučevo i Sokolskim planinama, koje joj obezbeđuju umerenu klimu.

Ono zbog čega je ovo mesto postalo lečiilište, jesu izvori sumporne vode, lekovito blato (peloid), kao i netaknuta priroda. Pored toga veliki broj kulturno-istorijskih spomenika čini da ovo mesto ponudi mnogo toga.

Najinteresantnije turističke destinacije

naslNa svijetu postoji bezbroj turističkih destinacija, koje nisu toliko poznate, ali svojom ljepotom i egzotikom nude nenadmašiv užitak. U narednom tekstu ćemo vas upoznati sa nekim, a na vama je da birate, jer ono što želimo i čemu težimo, jednom se i ostvari. Stara izreka.

Šta odabir destinacije govori o vama

putSvaki čovjek najčešće prema svojim mogućnostima bira destinaciju, ali ipak ovaj element nije presudan. Koliko različitih ljudi, toliko različitih i želja, jer dok neki teže ka mjestima u kojima će doživjeti avanturu, drugi žele samo jedno – mir i odmor. U narednom tekstu saznajte šta odabir destinacije govori o vama i vašem karakteru, a stručnjaci kažu da o čovjeku na taj način možemo da saznamo mnogo.

Zašto na odmor u Vrnjačku Banju

vrnjZovu je kraljicom banjskog turizma – i to sa razlogom. Tradiciju banjske lepotice čuva već 150 godina, a od skromnog i gotovo nepoznatog mesta izrasla je u jedno od najlepših i najposećenijih turističkih destinacija. Ono što ova banja može da ponudi davno je preraslo granice zdravstvenog turizma, jer danas Vrnjačka Banja važi za mesto koje jednako interesantno i atraktivno svim generacijama i njihovim različitim potrebama.

Kako odabrati hotel

hotel1Iako je danas velika i raznovrsna ponuda hotelskog smeštaja, od raznih promotivnih ponuda i web stranica hotela, ovaj zadatak uvek nas stavi u dilemu kako izabrati onaj pravi, odgovarajući. Ako putujete sa turističkom agencijom, sigurno je da će vas zatrpati lepim rečima, prospektima, flajerima, različitih hotela, motela, hostela...U sopstvenom aranžamanu i organizaciji to možete da obavite ukucavanjem države, grada, ulice, u Google da biste dobili željene informacije.

Šta je to USE-IT mapa – mapa gradova za turiste

mapaSvi se veoma često nađemo u situaciju da u nepoznatom gradu tražimo ulicu, restoran, kulturnu znamenitost ili nešti drugo, pa posežemo za različitim metodama koje nam ovo olakšavaju. Jedna od takvih je i USE-IT mapa koja turistu, naročito mladom, služi kao pametan prijatelj i pomagač koji ga vješto i jednostavno vodi kroz nepoznata mjesta koja želi da upozna.

Banjski turizam - zašto na odmor u banje

turBanjski turizam je posljednjih decenija nepravedno zapostavljen, ali potreba čovjeka savremenog društva da napravi predah od brzog i haotičnog života, učinila je da se on vraća tamo odakle je potekao – prirodi.

Prirodni resursi i bogatstvo naših krajeva su oaza u kojoj svako može da pronađe nešto za sebe, ali jedno je sigurno – a to je psiho-fizička relaksacija i „punjenje baterija“ za neke nove životne pohode.

Užitak iznad svega - priča o Sokobanji

sokoPriča o Soko gradu, prvom ekološkom mestu u Srbiji, mogla bi da započne poznatom krilaticom koju je napisao naš poznati komediograf Branislav Nušić. Zadivljen fotografijom na kojoj su on i njegova žena, a za koju je zamoljen da ispozira, zapisao je na njoj ovu rečenicu koja je postala razglednica sa šarmantnim piscem i šarmantnom pričom.

Strana 1 od 3

Pratite nas i na Fejsu