Elektronika

Elektronika

Uradi sam za vas sprema mnoštvo članaka iz oblasti elektronike. Ako je elektronika predmet vaših interesovanja na pravom ste mjestu.

Odabir pravog mesta za klima-uređaj

klimIako stambeni prostor veoma često ne ostavlja mnogo mogućnosti kada je reč o postavljanju klima-uređaja, neretko i oni koji tu mogućnost imaju isti ne postavljaju pravilno. 
Odgovarajuće mesto za klima-uređaj zavisi od mnogo faktora, a mi ćemo vam dati neke osnovne smernice koje će vam biti korisne prilikom postavljanja.

Kako odabrati veš mašinu

masina naslIako je kućni budžet presudna stvar prilikom kupovine bilo čega, naredni tekst olakšaće vam da uštedite novac, ali i vrijeme, jer ćemo pokušati da objasnimo sve ono na šta biste trebali obratiti pažnju prilikom kupovine veš mašine. 

Da li su zdrave štedljive sijalice

sijalicaŠtedljive sijalice zamenile su sijalice sa žarnom niti, širom sveta. Veća cena ovih sijalica navodno je opravdana uštedom električne energije i dužim vekom trajanja ovih sijalica.

Kako složiti kablove pomoću rolni toaletnog papira

kabloviUkoliko imate punu kuću kablova, produžnih kablova i punjača, koji vam smetaju po kući i ne znate gdje ćete sa njima, krajnje je vrijeme da ih organizujete. Vjerovali ili ne, rolne toalet papira mogu vam pomoći da dovedete u red vaše kablove, a svaki od njih će imati svoje mjesto, te će ih biti mnogo lakše pronaći kada vam budu trebali. Slijede jednostavna uputstva kako organizovati kablove pomoću toalet papira, u tren oka.

Kako izabrati pravi TV prijemnik (televizor) za vaš dom

tv aparatiTelevizori sa ravnim ekranom danas su skoro u potpunosti zamijenili televizore sa katodnom cevi. Pored toga što imaju mnogo bolju rezoluciju i kvalitet slike od televizora sa katodnom cijevi, možete ih staviti i na zid. Međutim, kada se odlučite za kupovinu novog tv prijemnika, morate uzeti u obzir više faktora.

Kako napraviti usb od lego kocki

usb od lego kockicaUniverzalna serijska sabirnica ili po engleskoj skraćenici USB otkada je postala 1998. godine pa do današnjih dana samo je napredovala, kako po pitanju obimnosti memorije tako i po brzini prenosa podataka. Vremenom se mnogo napredovalo po pitanju izgleda, boje, dizajna. Danas je nezamislivo da prođe jedan dan bez upotrebe USB-a , bilo da se prenose fotografije, teksovi ili razmjenjujete filmove sa prijateljima.

Kako popraviti daljinski upravljač

daljinski upravljacUveli ste kablovsku televiziju i napokon ćete biti u stanju da uživate u svim programskim blagodetima kroz odličnu boju i zvuk. Pored izvrsne rezolucije, možete da pratite dešavanja iz skoro bilo kojeg kraja svijeta.

Kako prebaciti muziku na iPhone

prebacivanje na iphoneU današnje vreme teško je pronaći nekoga ko još uvek koristi mobilni telefon 'stare' proizvodnje. Danas su to uglavnom višenamenske naprave među kojima prednjači iPhone. Pošto telefoni ovakve vrste više nisu samo uređaji za komuniciranje, već više modni detalji možete ih pronaći u svim bojama i oblicima. Kada vidite nekog u kafeu ko svoj mobilni telefon koristi kao kompjuter, mp3 plejer i, naravno, kuca sms znajte da je u pitanju baš iPhone.

Kako odabrati digitalni fotoaparat

stari fotoaparatIako je vreme letnjih odmora proslo, uskoro ce zimski odmor, i razni događaji i proslave,  tako da su vam fotoaparati uvek potrebni. Svi mi želimo da sačuvamo lepe trenutke sa odmora i sa raznih praznika, i zato je bitno da znamo koji je fotoaparat pravi za tu namenu. Nastavite da čitate ovaj članak i saznajte kako da izaberete fotoaparat koji bi odgovarao vašim potrebama.

Kako izabrati najbolji mobilni telefon iz ponude mrežnih operatera

htc_evo_2d_to_3s_switch_button_Mobilni telefoni su ’’inficirali’’ svet onog momenta kad su se pojavili. Prvi mobilni telefoni bili su glomazni i ne tako zgodni da ih stavite u džep a i imali su znatno manje funkcija nego današnji moderni. Imati mobilni telefon bila je stvar prestiža. Danas kada prodaja mobilnih telefona doživljava ekspanziju, gotovo je nemoguće sresti čoveka koji ga nema.

Kako bezbjedno otljučati (jailbreak) iPOD Touch

kako_otljucati_iPod_TouchIPod Touch je prelijep uređaj, i zaista multifunkcionalan. Međutim, Apple je dosta ograničio njegov potencijal zaključavajući njegov firmware. Jedini način na koji možete otključati svoj iPod, da bi iskoristili njegov puni potencijal i uspjesno instalirali i koristili razne aplikacije jeste da napravite tzv Jailbreak. Nažalost ranije ste morali rasklopiti svoj iPod i ukoloniti garanciju sa uređaja. Srećom, u posljednje vrijeme otkriven je sistem preko koga možete, sa veoma malim informatickim znanjem, a to uradite potpuno bezbjedno neuklanjajući garanciju. Ovo je 100% siguran način bez rizika za oštećenje vašeg iPOD-a.

Pratite nas i na Fejsu