Edukacija

Edukacija

Kako prepoznati laž

prepoznati lažPitate se kako prepoznati kada vas neko laže? Moguće je, mada je potrebno malo prakse. Da biste prepoznali laž, morate naučiti čitati govor tijela i facijalnu ekspresiju. Mnogo toga možemo vidjeti u nečijoj facijalnoj ekspresiji, ali i u ponašanju i govoru tijela. Pročitajte ovaj članak i uz malo prakse, naučite prepoznati kada vas obmanjuju i lažu.

Pobijedite nesigurnost - detaljan vodič

nesigurnostSvi smo katkada nesigurni u sebe. Prevelika nesigurnost sprečava nas da uživamo u životu. Često je nesigurnost neutemeljena i donosi više štete, nego koristi. Život se konstantno mijenja i ništa nije sigurno, ali ako ste dovoljno psihički snažni, moći ćete prebroditi poteškoće i pokrenuti se i radovati se i najmanjim stvarima. Pobijedite nesigurnost u svega nekoliko koraka, koje vam donosimo u nastavku.

Kako prevazići strah – savjeti i metode

strahStrah koči uspjeh. Svi imamo svoje strahove – bojimo se zmija, zatvorenog prostora, mraka, visine, grmljavine... Međutim, većina ljudskih strahova proizvod su ljudske imaginacije ili su nerealni. Ali, kako prepoznati kada je strah opravdan i kako prevazići strahove? Pročitajte ovaj članak i saznajte.

Kako dizajnirati plakat

dizajn plakat studioZa sve one koji žele nekome nešto da poruče, da nešto reklamiraju ili kažu, pomoćićemo da to i učine uz pomoć plakata. U sledećem tekstu naučićemo kako kroz par jednostavnih koraka kako da izradite svoj plakat.

Kako lakše učiti

ucenjeImate ispit? Kontrolni ili pismeni zadatak? Test za vozački ispit? Bilo kako bilo ispred vas je knjiga sa pozamašnim štivom koje trebate pročitati, a da bude još teže, i zapamtiti.

Kako napisati scenario za tv seriju

napisati scenarioUmjetničko pisanje je najviši nivo izražavanja ljudske prirode i ideal čovječije djelatnosti. Kroz različite simbole oblikujemo svoja osjećanja, protekle doživljaje, sanjarenja na papir i ostavljamo trag o svome postojanju.

Kako da odaberete cvijeće za vašu damu

gerberiBliži se praznik svih žena, 8. mart. To je dan kada se svaka žena želi osjetiti posebnom, voljenom. Mali znak pažnje učiniće da se svaka žena osjeća tako, naročito ako je upućen od njoj drage osobe.

Kako odabrati dom za stare i nemoćne

obiteljski dom za stare i nemocneSvakom čovjeku na svijetu potrebna je ljubav i pažnja ljudi oko sebe. Svi mi imamo pravo da uživamo u društvu i slobodi, ali nažalost, s vremenom, starost dolazi i kod najvitalnijih i onemogućuje im da žive onako kako su do sada živeli.

Jestive dekoracije - uputstvo za pravljenje

jestive dekoracijeObožavate da eksperimentišete u kuhinji, kako po pitanju neobičnih spojeva hrane, isporbavanja novih ukusa i mirisa, tako i po pitanju dekoracije stola. Jedan od veoma neobičnih načina uređenja stola i hrane koja se služi odgleda se i po pitanju jestivih dekoracije od različitih vrsta povrća i voća, koja se zadese toga trenutka u vašoj kuhinji.

Kako tumačiti snove

tumacenje snovaČim se zakorači u magični i fantastični svijet snova pravila realnosi tada prestaju da važe. U snovima možete ići gdje god poželite, možete biti bilo ko i činiti baš sve što poželite. Kada spavamo nalik smo putnicima u vozu koji se kreće, nismo u mogućnosti da kontrolišemo svoje aktivnosti niti da biramo okruženje. Snovi imaju snagu da ujedine tijelo, mozak i duh, te kroz to obezbjeđuju nam pogled u lično unutrašnje stanje.

Kreativna ideja - školska tabla na majici

majica tabla kreativna idejaRazmišljate kako da se zabavite sa klincima i podučite ih određenim stvarima na veoma neobičan način?! Da li ste možda u nekom trenutku pomislili kako je mnogo lakše učiteljima,nastavnicima ili profesorima da objasne neku stvar kada imaju cijelu školsku tablu pred sobom na kojoj mogu mnogo jasnije pojasniti nepoznatu činjenicu učenicima? Šta mislite o tome da jedan dio školskog časa prenesete u vaše igrarije sa klincima?

Kako uštedeti novac

kasica prasica stednja novcaKako živimo u vremenu u kom se 'više potroši nego zaradi', i gde se drugi kredit podiže da bi se isplatio prvi, štednja nam i nije tako bliska. 'Nema se mogućnosti, ne može se', glase neka od objašnjenja. Na prvi pogled, istina. Ali ,ako malo bolje razmislite, videćete da nam je ušteda novca danas potrebnija nego ikada, i da uopšte nije tako teško ostvariti je, makar ne toliko koliko se čini. U finansijskom svetu, ne bitno da li je to malena radnja na uglu ili gigantski 'keš end keri' market, najveća zarada je na najjeftinijim artiklima. A zarada i ušteda su dva veoma bliska pojma.

Strana 3 od 4

Pratite nas i na Fejsu