Edukacija

Edukacija

Šta su GPS aplikacije i kako ih instalirati

navigGotovo svi mobilni telefoni koji su novijeg datuma posjeduju mogućnost i podršku za GPS navigaciju, odnosno Global Positioning Syytem. Veoma često uz nove telefone dolazi i instalacija, ali njen problem je što je najčešće neupotrebljiva, i najčešće zahtijeva bazu podataka koja se naplaćuje.

Kako pravilno učiti

ucenjeeVjerovatno svi možemo definisati pojam učenja, znamo šta ono znači, ali put do učenja je veoma često pogrešan, i samo mali broj ljudi zna kako učiti i koji to sve faktori utiču na učenje i sticanje znanja. Kako učenje većini predstavlja nešto što bi rado izbjegli, zaboravljajući da je ono jedan od najbitnijih segmenata života, te veoma koristan, u narednom tekstu ponudićemo vam informacije i savjete koji će otkriti kako se pravilno uči, kako se efikasno stiče znanje, a sve to uz manje otpora i stresa.

Kako se predviđa dugoročna vremenska prognoza

vreme1Prognoziranje vremena i meteoroloških prilika podrazumijeva nastojanje da se tačno predvide vremenske prilike na određenom području. Prognoze mogu da budu kratkotrajne i dugoročne.

Kako napisati dobar CV

cv 1Prilikom pisanja, preporučljivo je da CV bude na A4 formatu, i da ne prelazi jednu stranu, izuzev ako Vaše radno iskustvo nije veoma bogato ili ako se za posao na koji konkurišete ne traži detaljan CV. Prilikom izbora fonta, bitno je da bude ozbiljniji i prilagođen namjeni, a preporučeni fontovi su Calibri, Times New Roma, Arial ili Tahoma. Veličina fonta ne treba nikako da prelazi 12, jer veliki font djeluje veoma neozbiljno i ostavlja loš utisak. 

Kako odabrati najbolji laptop

naslovna lapDanas na tržištu postoji veliki izbor kada su u pitanju prenosni računari, kako kada su u pitanju razni modeli, tako i u pogledu cijene. Iz tog razloga, potrebno je uzeti u obzir mnoštvo činjenica da bi se izbor suzio, i samim tim odabrao laptop koji je najbolji u skladu sa potrebama i mogućnostima. 

Kako prevesti internet stranicu

gugl-prevodilacSavremeno društvo zahtijeva od pojedinca prevazilaženje različitih barijera. Kako bi pojedinac mogao da napreduje na bilo kojem planu, treba da prevazilazi i jezičke barijere.Tome u prilog ide činjenica da razvojem tehnologije, nedovoljno poznavanje stranog jezika nikako ne predstavlja prepreku.

Kako odabrati najbolju lubenicu

lubenicaLubenica je jednogodišnja zeljasta biljka koja se u Evropi najviše uzgaja u Grčkoj, Španiji, Makedoniji i Italiji. U svom sastavu sadrži 92% vode, i 8 %  likopena, antioksidansa koji povoljno djeluje na kardiovaskularni, imunološki sistem, pomaže u liječenju dijabetesa tipa II, a naučnici su otkrili da njena aminokiselina citrulin utiče na seksualnost i nazvali je „mala plava tableta“. 

Nekoliko savjeta za kupovinu nekretnine


nekretnineDošao je dan kada ste obezbijedili materijalna sredstva i odlučili napokon na kupovinu nekretnine. Sljedeće što je veoma bitno je
ste da znate sami šta želite, šta su Vaši prioriteti i da veoma strpljivo, oprezno i detaljno pristupite kupovini Vašeg novog stana.

Kako se riješiti komaraca

KAKO SE RIJEŠITI KOMARACA

 

 pobijedite-komarce Dočekali smo napokon lijepo vrijeme i mogućnost boravka na otvorenom prostoru. Ipak, ovaj užitak ne traje dugo kada se susretnemo sa zujanjem i ujedima komaraca.

Kako naučiti dijete da pliva

plivajPred nama je još jedno ljeto, vrijeme kada svi planiraju bar neku vrstu odmora i predaha od obaveza i svakodnevnice. Kako se većina najčešće odlučuje za ljetovanje na moru, mi smo odlučili da roditeljima pomognemo u savladavanju vještine plivanja za njihove najmlađe.

Kako produžiti trajanje laka za noktenailartlove-home-manicure-remove-nail-polish1Lak za nokte gotovo je neizostavan kozmetički preparat u neseseru većine žena, ali zaista deluje nemoguće održati ga savršenim i postojanim. Govoreći iz ličnog iskustva, nikada nisam imala lak koji je besprekorno stajao na noktima duže od dva dana, neovisno da li se radilo o skupom i brendiranom ili jeftinijim varijantama laka.

Kako očistiti kožne čizme

670px-Clean-Leather-Shoes-Step-2Kožne čizme potrebno je redovno čistiti, a preporučuje se detaljno čišćenje istih svaka tri mjeseca, neovisno o godišnjem dobu. U nastavku pročitajte kako redovno održavati i čistiti svima drage i nezaobilazne kožne čizme.

Strana 1 od 4

Pratite nas i na Fejsu