Ukusan napitak – za djecu koja ne vole mlijeko

Mnoga djeca izbjegavaju da piju mlijeko iako je ono  veoma važno za dobar razvoj. Ukoliko ne možete nikako da ih natjerate da piju mlijeko bez dodataka predlažemo vam mali trik za to.

Uzmite kockicu čokolade i pokažite je djetetu. Ubacite je pred njim u šoljicu sa mlijekom i recite mu da ako ispije cijelu šoljicu onda će moći doći do čokolade koja je na dnu i pojesti je. Isto priredite i za sebe pa se takmičite ko će brže  popiti mlijeko i doći do čokolade.

Ako vam ni ovaj trik ne uspije onda skuhajte sljedeći napitak sa mlijekom koji bi se mališanima trebao svidjeti. Važno je da su svi sastojci napitka veoma zdravi.

  • Pola litre mlijeka
  • kafena kašikica anisa
  • kašika meda
  • kašika kakaoa

Mlijeko i anis skuhajte, zatim procijedite. U toplu masu (ne vruću da med ne izgubi svoja ljekovita svojstva) dodajte med i kakao. U mlijeko možete ubacivati štapiće vanilije ili cimeta ukoliko želite drugačiju aromu.

Ponudite napitak uz zdrave grickalice koje ste sami napravili i imaćete kvalitetnu večeru za vas i vaše dijete. Ako ipak ni to ne upali onda se zadovoljite zamjenskim mliječnim namirnicama u obliku sira, pavlake i jogurta. Za sve postoji rješenje samo ako se malo potrudite. Tako]e, pokušajte da napravite kombinaciju sa ovim zdravim kolačićima za bebe.