Tzatziki-recept (grekisk gurkyoghurtsås) – Cookie And Kate

Traditionell grekisk tzatziki är gjord på silad get- eller fåryoghurt, men det är svårt att hitta dem här. Den grekiska yoghurten som säljs här i USA Som alltid, låt mig veta hur du gillar det här receptet i kommentarerna! Jag är spännande att höra hur det blir för dig och hur du serverar det. Lär dig hur man gör tzatziki, en traditionell grekisk yoghurt- och gurksås med färska örter. Tzatziki är en uppfriskande sås eller dipp, och den är så enkel att göra! Detta grundrecept ger cirka 2 ½ koppar; multiplicera om det behövs. 1. Arbeta med en stor näve åt gången, pressa lätt den rivna gurkan mellan handflatorna över diskbänken för att avlägsna överflödig fukt. Överför den pressade gurkan till en serveringsskål och upprepa med den återstående gurkan. 2. Tillsätt yoghurt, olivolja, örter, citronsaft, vitlök och salt i skålen och rör om så att det blandas. Låt blandningen vila i 5 minuter så att smakerna smälter. Smaka av och tillsätt ytterligare hackade färska örter, citronsaft och/eller salt om det behövs (jag tyckte att den här satsen var precis som den är). 3. Servera tzatziki direkt eller kyl till senare. Överbliven tzatziki håller sig väl, kyld, i ca 4 dagar.

Många gånger upptäcker du att folk inte är beredda att ägna så mycket uppmärksamhet åt dina problem när de inte är säkra på de rätta svaren. Om du stöter på ett företag vars anställda inte är angelägna om att hantera dina problem är det bäst att stoppa affären. Det är värt att investera i ditt värmesystem men också viktigt att se till att du får all nödvändig service. De flesta företag som säljer prylarna kommer att följa efter för att se att den är väl installerad och att den fungerar korrekt. De flesta av dem kommer att be om att komma på besök för att göra en rutinkontroll av enheten. På så sätt kan du vara säker på att eventuella fel kommer att märkas så tidigt som möjligt. Det är vanligtvis viktigt om du kan få experterna från företaget som säljer enheterna att göra installationen åt dig. Under anläggningen om något går fel blir det lätt för dem att åtgärda och ändra det som kan behöva bytas ut utan extra betalning.

Kimchi kan vara mild eller eldig, det är ditt val. Skär kålen. Skär kålen på längden genom stjälken i fjärdedelar. Skär kärnorna från varje bit. Skär varje fjärdedel på tvären i 2-tums breda remsor. Salta kålen. Lägg kålen i en stor skål och strö över saltet. Använd händerna och massera in saltet i kålen tills den börjar mjukna lite. Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka kålen. Lägg en tallrik ovanpå kålen och tyng ner den med något tungt, som en burk eller burk bönor. Låt stå i 1 till 2 timmar. Skölj och låt rinna av kålen. Skölj kålen under kallt vatten 3 gånger. Ställ åt sidan för att rinna av i ett durkslag i 15 till 20 minuter. Gör under tiden kryddpastan. Gör kryddpastan. Skölj och torka av skålen du använde för att salta. Tillsätt vitlök, ingefära, socker och fisksås, räkpasta eller vatten och rör om till en slät pasta.

Om du vill kan du tillsätta lite hett vatten i sockerlagen och "koka om" sirapen för att nå rätt temperatur igen. Så här brukade min mormor kontrollera stadierna för sockersirapen i marshmallows hon gjorde. Och faktum är att även med en sockertermometer använder jag fortfarande detta test för att absolut se till att sirapen är redo att användas. Även om din termometer inte fungerar, ljuger inte sockerlagen. Steg 3 – förbereda gelatinet. Gelatinet blandas med kallt vatten för att låta det blomma eller återfukta. Detta skede är viktigt eftersom utan att gelatinet blommar kan du fortfarande få "klumpar" av oupplöst "rå" gelatin i marshmallowen. Blomningsprocessen säkerställer att gelatinet löser sig jämnt. Lätt när du vispar i sockerlagen. Valfritt steg – tillsätt äggvita. Vispa äggvitorna medan gelatin-sockerblandningen vispars för att göra marshmallows.

Förmodligen den mest effektiva tekniken för hur du kan generera inkomster på nätet -. Offline – är genom att utföra det du uppskattar. Och det finns vanligtvis en metod för att generera inkomster genom att utföra något du älskar, ibland kräver det bara att fundera utanför ramarna lite. Här är en steg-för-steg-guide om hur du kan generera inkomster online samtidigt som du njuter av dig själv! 1. Gör en lista över de ämnen du uppskattar, verkligen brinner för eller funderar på att upptäcka mycket mer om. Oroa dig inte för hur du kan generera intäkter från dem, eller om det skulle vara möjligt eller inte, skriv bara dem på listan. Som du kan se från instanslistan kan den vara hur varierande du vill. Välj från listan, 1 ämne till att börja med. Välj inte den 1 som du tror kan vara den mest sannolika för att skapa pengar online, välj den 1 du verkligen känner dig mest exalterad över.