Top destinacije koje trebate posetiti

Retki su oni koji ne vole putovati. Bilo da razmišljate gde otići na odmor ili samo maštate o tome što biste želeli posetiti, donosimo vam listu gradova koje ne biste trebali zaobići.

London

  • Zašto posetiti London?

Glavni grad Velike Britanije je svet za sebe. Zbog njegovih eklektičkih naselja i brojnih historijskih i kulturoloških obilježja i znamenosti, za obilazak Londona trebaće vam nekoliko dana. Ukoliko se odlučite posetiti London, obavezno posetite Westministersku palaču, čuveni toranj „Big Ben“ i Britanski muzej. Britansku kulturu najbolje ćete upoznati šetnjom „Portobello Roadom“, čija tržnica je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Londonu.

Barselona

  • Zašto posetiti Barselonu?

Barselona je širom sveta poznata po svom legendarnom fudbalskom timu, ali ovaj predivni katalonski grad nudi mnogo više od uživanja u fudbalu. Obilazak gradom je praznik za oči – posetioci imaju priliku da uživaju u gotičkoj arhitekturi i inovativnim kreacijama Gaudija. „Sagrada Familia“ ili Sveta porodica, je vrhunsko Gaudijevo remek delo. Reč je o rimokatoličkoj crkvi u izgradnji, koja može parirati i slavnoj, pariškoj katedrali „Notre –Dame“. Barselona je jedan od najposećenijih gradova na svetu, a njena prelepa arhitektura i topao duh njenog stanovništva ostaviće vas bez daha.

Pariz

  • Zašto posetiti Pariz?

Veličanstveni „Grad ljubavi“ svake godine privlači sve više turista. Ajfelov toranj, muzej „Louvre“ i čuvena katedrala „Notre Dame“ samo su neki od znamenitosti ovog grada, koji je omekšao i najtvrđa srca. Izložbe, eksluzivni i tradicionalni restorani i obilje radnji sa renomiranim markama – Pariz nudi sve to, i mnogo više – Pariz poseduje šarm koji je neobjašnjiv i nepogrešiv.

 

Budimpešta

  • Zašto posetiti Budimpeštu?

Svi oni koji putuju istočnom i centralnom Evropom, ne zaobilaze glavni grad Mađarske. Ovaj grad ima mnogo toga za ponuditi svim turistima, bez obzira na vaš budžet. Budimpešta će vas impresionirati prelepim historijskim građevinama, mostovima, katedralama, termalnim banjama i nezaboravnim noćnim životom. Putovanje u Budimpeštu ne mora koštati mnogo, a pamtićete ga celi život.

Prag

  • Zašto posetiti Prag?

U posledne dve decenije, Prag se pretvorio iz misterioznog, u jedan od najposećenijih gradova istočne Evrope. Sa brojnim historijskim obilježjima i znamenotistima, Prag je grad gotičke misterije. Možete provesti dane uživajući u prelepoj arhitekturi, a naveče se opuštati u brojnim pabovima i pivnicama. Također, cene u Pragu su relativno niske u odnosu na većinu ostalih glavnih gradova, tako da za uživanje u gotičkoj arhitekturi i ispijanje piva u praškim pivnicama ne morate izdvojiti brdo novca. Verujte nam, nećete požaliti.

Ovo je bilo samo pet destinacija koje biste trebali posetiti. Drugi put, nastavljamo sa gradovima i mestima širom sveta, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Autor teksta Ana Savić