Svečane minđuše od perlica

Pozvani ste na neku proslavu, imate haljinu ali nigdje ne možete da pronađete minđuše u istoj boji. Izradite ih sami i imaćete sasvim unikatan nakit koji će svi sigurno primjetiti.

Potrebno vam je:

  • perle u boji po vašoj želji (kombinacija većih i manjih)
  • 50 cm bakarne žice
  • kukice za minđuše
  • 2 ukrsana cvjetića-perle
  • kliješta za rezanje i za oblikovanje žice

Isjecite komad od 25 cm. žice. Napravite sitan krug oko kliješta za oblikovanje. Zatim rolajte u krug žicu da dobijete spiralu. Dobro spljoštite spiralu klještima i nastavite na slobodan kraj žice redati kombinovano veće i manje perle. Naredajte perlice na oko 5m žice, zatim žicu savijte u krug oko spirale koju ste napravili. Provucite žicu kroz zadnji kraj kruga i malo je stisnite da bi se krug učvrstio. Na preostali dio poredajte jednu perlicu, ukrasni cvijet i još 2 perle. Preostalu žicu urolajte kao na početku. To znači da treba da počnete od zadnjeg kraja slobone žice. Kroz spiralicu provucite kukicu i stisnite tako da kukica stoji čvrsto.

Sada napravite još jednu minđušu na isti način i možete na proslavu. Najinteresantnije je to što u samostalnoj izradi nakita nikada ne možete pogriješiti. Na kraju je samo najbitnije sve dobro učvrstiti da vam se nakit ne bi raspao. Samo pustite da vas ruke vode i redajte perle na svoj način. Uživajte u igri boja i oblika!