Stalak u obliku hobotnice

Ponekad nam naprosto treba više od dvije ruke kada se nalazimo u kupatilu i pokušavamo da dohvatimo razne kozmetičke preparate, šampone, kupke, sapune, kreme nakon tuširanja. Često se dešava da nemamo dovoljno mjesta izložiti ni ono najosnovnije a šta je sa dekorativnom kozmetikom. Možda bi vam dobro došla pomoć od strane pomagača koji ima najmanje osam ruku!?  Kako to izvesti, kako tako nešto naći i organizovati? Nije li vrijeme je da preuzmete stvari u svoje ruke i olakšate boravak u kupatilu, te uz to brige prilikom tuširanja zamijenite sa uživanjem.  Nešto poput ovom pomagača, oktopoda savršeno je za mnogočlane porodice upravo zbog lakše mogućnosti održavanja i očuvanja najosnovnijih higijenskih potreba svakog ponaosob.

  O čemu se zapravo radi? U pitanju je oktopod koji možete napraviti od drveta, plastike, debljeg kartona, sa dršakama na kraju pipaka koji će da drže sve vaše kozmetičke preparate. Posebno će biti zanimljiv klincima, tako da će se vaš manji trud isplatiti kada čujete njihov smijeh prilikom kupanja.

Materijali neophodni za izradu su:

Šperploča, deblji karton ili plastika u veličini odgovarajućoj prostoru koji ste namijenili za stalak. Mašina sa rezanje, kobler ili šmirgl kojim ćete poravnati neravnine. Sprej ili boja, te zaštitni lak.

Držači za kozmetičke preparate mogu se naći u prodavnicama plastike, ili ukoliko  imate dovoljno materijala možete ih sami napraviti od istog materijala kojim pravite hobotnicu.

Super ljepilo, ekseri, metalne kukice sa šarafom sa kojima će te pričvrtiti hobotnicu na zid.

Vaš prvi korak u ostvarivanju ovog projekta sadrži se u izradi dizajna. Ovdje preuzmite sliku pomoću koje možete napraviti model hobotnice. Prilikom crtanja vodite računa o tome da napravite raspored gdje će šta da vam stoji i koje su veličine kako biste dobro organizovali pipke. Iskoristite maštu, pronadjite svoj izraz i , svakako, ostavite mjesta za balončič u kojem će hobotnica moći da izrazi svoj stav.

Nakon što ste izrezali oblik, išmirglajte i ofarbajte te završite zaštitnim slojem koji će  omogućiti što duže trajanje vašem stalku.

>Pošto ste to postigli, na pipke trebate da pričvrstiti držače. U zavisnosti koji ste materijal koristili za izradu, držače pričvrstite na hobotnicu ljepilom ili ekserima. Nakon toga na vama je da dobro pričvrstite na mjesto u kupatilu koje ste osmislili za ovaj stalak i to vodeći računa da dobro pričvrstiti i osigurate stabilnost.

Ovu kreaciju možete upotrebiti u bilo kojem dijelu vašeg  doma, ali tako što ćete za kuhinju izabrati neku drugu životinju ili za dječiju sobu omiljenog junaka crtanog filma.