Kako da budete lepe uz pomoć prirode

Mnoge žene misle da će njihovu kožu spasiti kreme i maske za lice čija je cena astronomska. Jednostavno, imaju osećaj da ako su platile mnogo , mnogo će i dobiti . Cena ipak ne određuje kvalitet. Svedoci smo da se mnogi preparati za negu i podmladjivanje negativno odraze na koži u vidu crvenila, plihova i bubuljica. Otrežnjenje dolazi kasno, tek kada žene shvate da dugogodišnjom upotrebom skupih krema nisu postigle ništa. Koža im je ista a bore ne samo das u tu već ih ima i više. Zato, vratimo se prirodi! Svi lekovi, melemi i vitamini nalaze se na dohvat ruke. Za početak otvorite frižider i isprobajte čudesnu moć maski za lice posle kojih ćete sa uživanjem u ogledalu posmatrati svoju baršunastu i zategnutu kožu. Ja sam već probala i izdvojila za vas neke koje ne zahtevaju dugu pripremu! Uživajte u podmladjivanju!

 

 

Piling maske za lice

  • 2 kašičice kukuruznog brašna umutiti sa belancem. Stavite na lice i neka deluje 15-tak minuta. Smeša se najpre ispere toplom vodom uz lagano trljanje kružnim pokretima, a zatim hladnom. Ili
  • 1 kašičicu meda pomešajte sa dve kašičice sitno mlevenih badema i pola kašičice soka isceđenog limuna.  Utrljajte smešu nežno na lice i isperite toplom vodom.

Umesto kupovne možete upotrebiti zavisno od tipa kože prirodnu masku od krompira, masku od meda, masku od kvasca, masku od sira, masku od banana.

 

Prirodne maske protiv bora

  • Dve kašičice meda i belance umešajte u kašu. Neka stoji na licu 20 – 30min. Isperite vrućom, zatim hladnom vodom. (Ovu masku ne smete prečesto upotrebljavati)

Osvežava i matira kožu:

  • Jedan svež krompir se izgnječi, pomeša sa malo svežeg mleka i jednim žumancem.  Ispere se vrućom pa zatim hladnom vodom.

Za nečistu kožu:

  • Kvasac pomešajte s mlakim mlekom. Stavite na lice i pustite neka se osuši. Isperite vrućom zatim hladnom vodom. Redovnom upotrebom ten postaje vidljivo čišći

Za osetljivu kožu:

  • Dve kašičice mladog sira mešajte sa kašičicom meda dok ne postane krem smeša. Nanosi se  na kožu oko očiju i usana. Neka na licu ostane 20 minuta. Najbolje je ovu masku skidati vatom namočenom u toplo mleko.

Za sve tipove kože:

Jednu bananu izgnječite i nanesite na lice. Neka deluje 20 – 30 minuta. Najbolje isperite čajem od kamilice.

Već smo i ranije pisali o tome kako na prirodan način bez pretjeranog ulaganja možete da uljepšate svoje lice. Stoga obavezna pogledajte i ove recepte za maske na prirodnoj bazi: Prirodne maske za umornu kožu lica kao i Prirodne maske protiv bora i za zatezanje kože