Poruka u boci – idealan romantični poklon iznenađenja

Želite da iznenadite dragu osobu romantičnom večerom, izlaskom na neko posebno mesto ili rođendanskom zabavom? Zašto se dogovarati putem telefona, interneta, kada možete biti maštovitiji i učiniti veče još posebnijom tako što će vašu izabranicu dočekati ručno izrađena poruka u boci, sa par omiljenih stihova i uputstvima kako da dođe do mesta na kom je čekate. Ako ste već rešili da je iznenadite, neka to sazna na pravi način. Izrada ovakve ‚pozivnice‘ koštaće vas svega 2€, skoro pa ništa.

Potrebna vam je boca sa gumenim zavrtnjem na čepu (po mogućnosti srcastog oblika) , mali ključ koji može ući kroz grlić boce (takođe u obliku srca, ipak je ovo romantična poruka) , malo dekorativnih mrvica, šaraf sa kukicom i parče papira. Evo kako ćete napraviti vašu poruku.

  1. Boca. Možete je naći u radnjama sve za 99 dinara, obično se u njima prodaje mirišljava so. Pokušajte naći neku u obliku srca, ali ako ne uspete može i neki drugi oblik, važno je da je širokog grlića i da je čep obložen gumom (znači boce od vinjaka, vina ili štoka baš i ne odgovaraju) . Mirišljavu so koju dobijete uz nju možete iskoristiti umesto dekorativnih mrvica kojima ćete napuniti bocu toliko da prekrije dno.
  2. Ključić ovakvog oblika takođe možete naći u sličnim radnjama, sve za 99din, ili u knjižarama, dobija se uz dečije kasice ili dnevnike sa katancem. Sada vam treba nitna ili šaraf sa kukicom na vrhu. Time ćete pričvrstiti vač ključ za gumeni deo čepa. Ovakve šarafe, ako ih nemate u kući, možete potražiti na tezgama koje prodaju alate, imaju mnogo vrsta i jako su jeftini, pa izaberite neki koji vam odgovara.

  3. Kada ste i to uradili, vreme je za vašu poruku. Potrebna su vam dva parčeta papira. Jedan veći, koji će nositi poruku, i jedan manji, koji je veličine 1/3 ovog velikog, i on će služiti kao povez. Prvo na velikom papiru ispišite vašu poruku, neki stih, zajednički trenutak i naravno, uputstvo gde i kada treba da dođe. Sada, na manjem komadu papira, odštampajte ili bolje, nacrtajte srce sa klučaonicom u sredini. Njime ćete obmotati vašu poruku i simbolično pokloniti ključ za bravu vašeg srca.

Kada ste sve uradili, zapakovali poruku sa ključićem u boci, vreme je ‚da je pustite u more‘ . Postavite je na neko vidno mesto i dozvolite joj da odradi svoj deo posla, dok vi čekate u restoranu ili gde već osmislite da će se odigrati vaše iznenađenje. Samo napred, srećno!