Novogodišnji poklon za decu – Čarobni štapić kao Hari Poter

Praznici su nam sve blize, gradovi su vec okićeni, na sve strane pahulje i irvasi, šarene lampice i deda mrazevi. Još samo beli pokrivač i eto idile! Opet nam je stiglo ono doba, kada su svi puni praznicnog duha, kada se trudimo da ljude oko sebe učinimo što srećnijim pružajući im ljubav, pažnju ali i poklone! Naravno ovo poslednje posebno se odnosi na one maštovite zvrkove koje praznična euforija uvek prve uhvati, Vaše mališane! Prema tome, verujem da ste već razmišljali o svojoj ulozi deda mraza ove godine, ali, šta pokloniti? Pored preskupih telefona, računara, video igrica i konzola za kojima klinci danas žude, teško je pronaći nešto što će ih jednako usrećiti a pritom je i veoma pristupačno. Ako i Vi imate problem ovakve prirode, na pravom ste mestu! Uradi sam laboratorija je ovog puta za Vas pripremila čarobni novogodišnji dečiji poklon, za čiju Vam izradu nije potrebno više od 45min. Naime, reč je o drvenim magičnim štapićima, poput onih koje koriste junaci filma Harry Potter.

Sve što vam je potrebno je:

  • električni pištolj za vreli lepak                      
  • štapići lepka
  • drveni štapići (kineski štapići za jelo)
  • razne šljikice, perle i djindjuve
  • akrilne boje za drvo i metal

 

 

1. Napunite pištolj lepkom i vreo lepak naneste na donji, deblji kraj drvenog štapića. Samo pažljivo lepak je veoma vreo!!! U ovom stadijumu lepak je najsličniji medu, tako da pomeranjem drvenog štapića možete učiniti da gravitacija vuče lepak koji će lagano da klizi niz drvo ostavljajući za sobom nepravilna zadebljanja koja će kasnijem rukohvatu dati neobičan i unikatan oblik.

2. Sada, kada se lepak već malo ohladio, pažljivo nanosite šljokice i perle. Slobodno pustite mašti na volju, možete koristiti bilo koje, bez obzira na boju i oblik. U suštini koristite vreme za dekoraciju dok se lepak skoro u potpunosti ne osuši.

3. Kada je lepak već skoro suv (nije više proziran i sada je beličaste boje) možete ga bukvalno ‘rolati’ dlanovima ili koristiti drugi štap da bi ga dodatno oblikovali u Vaš jedinstveni rukohvat magičnog štapića. Kada ste i to uradili štapić stavite na vetrovito mesto da se što brže potpuno osuši.

4. Na redu je bojenje. Kada se lepak sasvim osušio običnom četkicom za slikanje nanosite akrilne boje po želji. Preporučujem Vam sve nijanse braon boje da bi štapić bio što uverljiviji. Za dodatnu mističnu magičnost možete Vaš ceo štapić ofarbati belom bojom.Budite temeljni, potrudite se da svi delovi budu pokriveni bojom i slobodno je nanesite malo više, kako bi na glatkom lepku nastale blage neravnine slične starom hrapavom drvetu.

Kada se sve završili, boja se kompletno osušila, novogodišnji poklon za Vašeg mališana je konačno spreman! Igrajte se, uživajte i maštajte. Ovaj poklon će zasigurno doneti tračak magije u Vaš dom. Veliki pozdrav i srećni praznici!!!