Kupus dijeta – Smršajte uz magičnu čorbu od kupusa

Kroz ovu dijetu se kao lajtmotiv provlači čudesna čorba od kupusa iako nije baš najjasnije zašto joj nadenuše ime ’’Kupus’’ jer ovo povrće je samo jedan od sastojaka u loncu u kome se zajedno sa njim kuvaju i paprike, luk, paradajz, celer….Otac ove dijete nije poznat. Možda je zaključio da je pametnije da ne izlazi u javnost s obzirom na to kakve nuspojave ova dijeta ima. Verovatno bi bilo hiljade i hiljade onih koji bi ga svaki čas zvali i grdilli. Malo je onih koji bi mu dali orden za dostignuća u skidanju kolograma. Ako želite krenuti put skidanja masnih naslaga predstavljamo još jednu dijetu od koje ćete ’’preko noći ’’ postati Tvigi.

Magična čorba od kupusa neprikosnovena u kupus dijeti

Ono što odmah morate zapamtiti je da čorbu od kupusa morate jesti svaki dan i to više puta! A pravi se tako što uzmete pet velikih glavica luka, očistite ih naravno, zatim pet zelenih paprika, kad ih kupujete dobro ih pogledajte sa svih strana jer mogu imati i primese crvene boje a onda ne možete sa njima ništa. Ako kažu zelene onda zelene! Onda na red dolazi paradajz ali u konzervi, kupite jednu ili dve, jedan celer, jednu veliku glavicu kupusa, pronađite najveću u prodavnici i po mogućstvu neka bude toliko teška da kesa puca. I na kraju jedna kašika žitarica u kombinaciji sa mahunarkama, sočivo (za jelo, nikako za vid), pšenicu, ječam i suvi grašak (pazite, ne sme nigde biti mokar, ako slučajno bude, osušite ga). Onda sve ovo nabrojano stavite u lonac, dodate vodu i kuvate dok družina povrća ne postane mekana. Može se dodati so, ljuta paprika i peršun a na kraju zabiberite čorbu!

Principi kupus dijete

Kupus dijeta traje sedam dana. Dobra stvar je što osim kupus čorbe možete jesti još po nešto. I čorbu jedite kada god vam padne na pamet. Što je više jedete veća je verovatnoća da ćete izgubiti kilograme. Prvog dana dozvoljeno je da uzmete voće ali ako ste pomislili da to podrazumeva i banane, loše ste pomislili. Banane ćete videti neki drugi put a do tada zadovoljite se nekim drugim voćem koje ima malo kalorija kao na primer lubenica i dinja. Ne znamo zašto se lubenica i dinja u ovoj dijeti svrstavaju u voće kada ceo svet zna da je to povrće, ali, nemojte se pitati mnogo nego samo jedite kako vam se kaže. Zamislite da jedete voće. Podsvest čini čuda. Ako ste čitali Dž. Marfija onda znate. Kada je reč o piću, možete konzumirati samo nezaslađen čaj i nezaslađenu kafu. I vodu. Običnu.

Drugog dana dijete jede se povrće u neograničenim količinama. Ako vam nije teško jedite samo ono lisnato jer se sa njim postižu bolji rezultati. Čorbu nemojte izostaviti, ako vam je lakše, zakačite papirić na frižider a na njemu napišite ’’kupus čorba, svaki dan.’’ Nadamo se da nećete pasti u nesvest do večernjih časova jer tada vas čeka ’’nagrada’’ –pečen krompir i to veliki! Kada ga budete pekli dodajte i malo maslaca, zamislite, možete dodati i maslac, kakvo olakšanje! Voće danas ne uzimajte, nemojte ni lubenicu i dinju, već smo sa tim raščistili. Ono što vi mislite da je povrće ovde nije.

Trećeg dana jedite i voće i povrće ali ne i pečeni krompir, ni maslac. Čorba je neizbežna jer bez nje dijeta nema smisla. Ako ste izdržali i poštovali sve što je propisano onda ćete treći dan kada stanete na vagu poskočiti od sreće jer će skala pokazati da ste lakši tri kilograma. To će vam dati dodatni elan da nastavite sa dijetom.

Na redu je četvrti ili ’’banana dan.’’ Jedu se do tri banane u toku dana, na vama je kako ćete ih rasporediti. Nemojte se samo zabrojati pa pojesti četiri i nemojte ubeđivati sebe da su dve male banane kao jedna velika. Ugljeni hidrati kojima obiluje ovo kalorično južno voće ’’držaće vas’’ da ne kolabirate. Možete piti nemasno mleko a čorbu i danas podgrejte.

Peti dan ćete željno iščekivati jer stiže dozvola za jedenje govedine a može i paradajz pa eto lepog ručka, konkretnog, meso i salata. Ali, samo malo, pre nego što navalite na govedinu, smete samo 300-600g. I šest paradajza, nije navedeno da li većih ili manjih. I šest do osam čaša vode ali neće vam ništa biti ako popijete i devet. Garantujemo! Voda je, kaže se u ovoj dijeti, važna jer ispira mokraćnu kiselinu. Sipajte čorbu i danas.

Šeti dan je možda i najlepši jer jedete ponovo govedinu ali koliko hoćete i povrće takođe. Sve se menja ali čorba ostaje.

Ako ste Kinez sedmi dan je za vas uzivancija. Jedete pirinač i to integralni sa sve povrćem. Popijete i malo nezaslađenog soka i pogodite, čorbu! Pirinač i povrće uzmite koliko hoćete.

Kupus dijetom može se skinuti i do sedam kilograma, što znači da svakog dana gubite po jedan. To zaista zvuči fantastično ali šteta što je trenutno. Ova instant dijeta je još jedna u nizu onih koje za posledicu imaju jo-jo efekat. Što u prevodu znači, kilogrami vam se vraćaju duplo, izgubite sedam, dobijete četrnaest. Ako nastavite da jedete kao i pre dijete. Ako ste izgubili deset kilograma u ovoj dijeti onda morate sačekati neko vreme pre nego što počnete drugi krug, tako kažu. Zašto? Pa zato što nije normalno da se za nedelju dana smrša drastično i da to ne ostavi nikakve posledice po zdravlje. Znali su to oni koji su sastavljali ovu dijetu. Primetili ste verovatno da ni u ovoj dijeti nema hleba, alkohola, slatkiša…probajte da jedete kao i do sada normalno, ne držeći nikakvu dijetu a samo izbacite ove namirnice i opet ćete smršati. Dijete postoje za one ljude koji vole da ih neko drugi disciplinuje.

Tvorac Kupus dijete kaže da je ona sjajna za detoksikaciju organizma i da bi najidealnije bilo kad bi mogli samo čorbu da jedete. Zanimljiva konstatacija jer i malo dete zna da će se organizam očistiti ako u njega ne unosimo praktično ništa osim tečnosti. Probajte i neku drugu čorbu, isto će vas pročistiti. Mi predlažemo da ne jedete samo čorbu kao što se ovde preporučuje jer ćete završiti u bolnici. I onako je ova dijeta dovoljno jednolična i opasna. Neki je zovu i manekenska a manekenke često završe sa anoreksijom. Kupus dijeta kod nekih ljudi može dovesti do hipoglikemije ili pada šećera, zatim pada imuniteta i problema sa crevima.

Osobe sa dijabetesom tipa 2 ne bi trebalo da je drže kao ni one sa hipertenzijom. Ovde postoji jedna zamka na koju morate obratiti pažnju. U kupus dijeti gubi se dosta vode i mršavljenje je samo privid. Vi u stvari ne gubite masne naslage. I to objašnjava njen jo-jo efekat. Ako imate ’’vučju glad’’ nemojte držati Kupus dijetu jer možete doći u iskušenje da pojedete i svoje ukućane. Naš savet je i dalje da po malo šetate, vežbate i smanjite unos masne i slatke hrane. Neće vam Kupus dijeta smanjiti kilograme već način razmišljanja! Predlažemo vam da pročitate i ovaj naš tekst gdje smo pisali kakve uticaje na vaše telo ima tzv UN dijeta.