Kako ubrzati rast kose

Kosa mesečno raste 1,5cm. Mnogi misle da je to izuzetno sporo i dobar deo vremena potroše na traženje ‘’leka’’ za brži rast, pretražuju Internet sajtove, raspituju se po apotekama, frizerskim salonima… Ako I Vi spadate u tu grupu onda je ovaj vodič stvoren za Vas.

Naša kosa kao i naša koža, zahteva zdravu i uravnoteženu ishranu . Da bi ste ubrzali rast kose na prirodan način i vratili joj sjaj morate u jelovnik uneti male promene.

Doručak je obavezan! Započnite dan unošenjem namirnica koje će Vam obezbediti energiju. Pomešajte jogurt sa pšeničnim klicama, medom, pivskim kvascem i soja lecitinom. Pivski kvasac i pšenične klice koji obiliju vitaminima B-kompleksa i soja lecitin zaslužni su za jak koren i brži rast kose.

Pored izbalansirane ishrane, redovno vežbanje je takođe važno za brži rast kose jer poboljšava cirkulaciju. Povećan dotok krvi u kožu glave donosi hranljive materije do folikula dlake i na taj način seubrzava rast kose. Ako ne volite vežbanje, možete svakog dana masirati glavu svakog dana deset do petnaest minuta i postići ćete isti efekat.

Možete uraditi masažu i na drugi način. Sveža Aloja vera pomešana sa medom je dobra kombinacija za teme.Jednostavno se primenjuje, nanesite ga dvadeset minuta pre pranja kose. Ruzmarin, maslinovo ulje i razna esencijalna ulja su takođe prirodni proizvodi koji se mogu upotrebljavati za brži rast kose.

Ricinusovo ulje je čarobno za rast kose.Potrebna Vam je kašičica ovog ulja, žumencei kašičica jabukovog sirćeta. To se pomeša i nanese na kosu dva sata pre pranja.

Zanimljivo je da neki ljudi veruju da će kosa brže rasti ako je stalno skraćuju. To zavisi od pojedinca do pojedinca. U svakom slučaju, kosu treba redovno skraćivati da bi izgledala zdravije i da bi se izbeglo cvetanje.

Još jedna bitna stvar ako želite da Vam kosa brže raste je izbegavanje stresnih situacija! Kosa takođe preživljava svaku promenu zajedno sa Vama i odmah pokaže svoje stanje. Ako ste duže vreme napeti,uznemireni i depresivni onda će i Vaša kosa izgledati beživotno. Počeće da opada i postaće krta i lomljiva
bez sjaja. Može se pojaviti i perut. Čuvajte se stresnih situacija!

Dok čekate da Vam poraste kosa do dužine koju želite, možete po veoma povoljnim cenama nabaviti i popularne umetke ili ekstenzije i za sekund od kratke kose napraviti dugu. Umetak možete sami namestiti, kada ga kupite u pakovanju ćete dobiti veštačku kosu sa šnalom i dovoljno je samo da je pričvrstite na mesto koje Vam odgovara. Ovaj dodatak za kosu može se kupiti u frizer šopovima, frizerskim salonima ili preko Interneta. Cena je oko 50 eura. Kada je reč o ekstenzijama tu Vam je već potrebna pomoć frizera. Postupak je malo složeniji jer se na prirodnu kosu nadograđuju pramenovi. Postupak traje oko tri sata a cena je oko 70 eura.

Ako radije birate sredstva za brži rast kose koja se mogu pronaći u svakoj parfimeriji imajte na umu da su to samo obični šamponi ili vitaminske kreme koje se nanose na kosu i mogu je jedino učiniti sjajnom. Neki od njih Vam možda neće ni prijati pa ćete imati problem sa opadanjem kose. Zapamtite! Da bi se Vaša kosa snabdela neophodnim vitaminima potrebno je da ih unosite kroz ishranu! Takođe vam preporučujemo da ukoliko imate problema sa suvom i oštećenom kosom probate ove maske za kosu na prirodnoj bazi.

Nega kose uz pomoć prirode je jeftin i lak način da izgledate lepo i negovano a najvažnije je da nema neželjenih efekata.