Kreme i sredstva u borbi protiv celulita

Celulit je zakleti neprijatelj svake žene. Napada i mršave i gojazne bez izuzetka. Mnogi ga zovu i ’’pomorandžina kora’’ zbog neverovatne sličnosti sa spoljašnjošću ovog ukusnog južnog voća. Ali imati celulit nije ni malo ’’slatko i ukusno.’’ Celulit je medicinskim rečnikom objašnjeno, hronično oboljenje vezivnog tkiva a najveći krivci za ove degenerativne promene na koži su hormon estrogen i genetika.

Rupice na vašim butinama su u stvari gomile masnih naslaga koje je izuzetno teško ukloniti čak i kada su u početnoj ’’površinskoj’’ fazi. Celulit dobijate zato što vaš organizam ne izbacuje u potpunosti toksične materije nego ih skladišti i na taj način onemogućeno je normalno funkionisanje limfe i krvi koji su zaduženi za odvod otrova iz vašeg tela. Sve što ostane od ’’otpadaka’’ u organizmu brže bolje se ’’ušuškava’’ duboko u vašoj koži kod ćelija masnog tkiva i vrše presiju na krvne sudove koji u tom trenutku ne mogu slati masnim ćelijama materije koje su hranljive. Tamo gde vam je cirkulacija najslabija vreba celulit! Odmah nabubri koža, smanji se njena elastičnost i vi izgledate kao da ste se obložili pomorandžinom korom. Najgore od svega je što kada jednom krene ’’invazija’’ celulita po vašim nogama ili bedrima, nikako da se zaustavi jer se ubrzava rast masnih ćelija. Onda se cirkulacija još više usporava pa dolazi i do zadržavanja vode samim tim i do loše razmene materija što sve za posledicu ima stvaranje tkzv. ’’dubinskog celilita.’’ Daćemo vam savete kako da napadnete celulit prirodnim metodama. Najbolje je krenuti sa primenom ovih preparata dok je celulit još u povoju.

MASLINOVO ULJE, HRAST I BRŠLJAN ČINE ČUDA U BORBI PROTIV CELULITA

Kupite u apoteci maslinovo ulje, jedno 200g i zagrejete ga do tačke ključanja, pomerite to sa ringle i onda dodate suvu i isitnjenu hrastovu koru. Pronađite je u biljnoj apoteci jer izgledaćete smešno ako odete do obližnjeg parka i kao koza krenete da gulite hrast. Sve se ovo dobro promeša i ohladi na sobnoj temperaturi pa se onda doda 20g sitno iseckanih listova bršljana, po mogućstvu svežih, koje ćete takođe kupiti u biljnoj apoteci ako već nemate bršljan u svom dvorištu. Svakog dana morate masirati ovom smesom mesta sa celulitom i to petnaest minuta najmanje.Kada masirate na primer butine nemojte jako pritiskati napravićete modrice, najbolje je nežno kružiti vrhovima prstiju ili skupljenom šakom u pesnicu. Možete upotrebiti i grubu rukavicu za masažu koju ćete kupiti u parfimeriji. Posle masaže masirana područja na koži natope se bršljanovom vodom, evo i recepta. Odvojite 50g opet svežih listova ove anticelulit biljke, isečete ih na sitne komadiće, stavite u odgovarajuću posudu i prelijete vodom. Jedan litar biće dovoljan. Pokrijte posudu tanjirom ili krpom i ostavite bršljanovu vodu da odstoji 24 sata. Kada vreme istekne, sve to procedite, bacite listove a vodu zadržite.

BORBA PROTIV CELULITA POMOĆU KOFEINA

Da vam je neko rekao pre par godina da kofein uništava celulit vi biste ga verovatno proglasili ludim a danas svi trče da nabave preparate na bazi kafe da bi uklonili ovu ’’napast.’’ Nije vam jasno kako je to moguće? Mi ćemo vam pojasniti. Nemojte samo da ne pročitate ovo do kraja pa da odete i počnete da se nalivate kafom, to nikako! Kofein protiv celulita isključivo za spoljnu upotrebu! Kupite kafu u zrnu pa je izgnječite ili ako vam je ovo mnogo naporno može i talog od upravo popijene kafe pa dodajte malo maslinovog ulja i pomešajte. Ovako pripremljenu masku – smesu nanesite na ’’celulitna mesta’’ i umotajte ih folijom ali ne aluminijumskom nego providnom. Lezite na krevet da ne bi šetali sa folijom po kući i posle dvadeset minuta je skinite i isperite. Nekoliko puta nedeljno radite ovaj tretman.

PERŠUNOM PROTIV CELULITA

Ovu biljku bar možete svuda pronaći i nije skupa. Izrežete listove količine šest punih šaka i stavite u dva litra vode ali pazite, kuva se samo dva minuta! Skinete sa vatre ovaj anticelulit čaj i procedite pa ostavite da se malo ohladi, preciznije, da bude mlako. Počnite sa masažom područja zahvaćenih celulitom, mi predlažemo da to radite uveče pre odlaska na spavanje. Kada završite sa masažom natopite krpu čajem od peršuna i stavite na masirana mesta da prenoći. Preko krpe stavite providnu foliju a na nju još jednu krpu ali ovog pta suvu.

Nije dovoljno samo se mackati kremama i čekati da celulit nestane kao rukom odnesen. Morate se pobrinuti i da u svoj organizam unosite najmanje dva litra vode dnevno da bi se izbacivali toksini i da smanjite unos soli jer zadržava vodu. Probajte da svedete konzumiranje slanih i slatkih grickalica na minimum i šetajte bar pola sata dnevno. Izbegavajte predugo sedenje ako možete a ako vam je posao takav pa morate onda kada krenete kući nemojte ići autom ili autobusom nego peške. Dobra stvar kod celulita je što se uglavnom pojavljuje samo na butinama pa taj deo može trikovima lako da se sakrije. Nosite suknje do malo iznad kolena a ako su vam i kolena napadnuta celulitom onda samo malo produžite suknju i rešen problem. Kada idete na plažu u kupaćem zavežite oko struka pareo ili maramu i niko neće otkriti da se na tako lepim nogama krije celulit. Ako panično razmišljate o tome šta ćete kada dođe vreme da uskočite u bazen ili more onda je za vas jedino rešenje da sa peškira u vodu trkom uletite. Pazite samo da se ne isklizate. Naš savet je da budete uporni jer celulit se zaista vidno smanji kada ga svakodnevno tretirate na pravi način i kada redukujete ishranu. I ne brinite mnogo kako će to drugima izgledati, setite se uvek da ga i oni koji vas ogovaraju takođe imaju.