Kreativne rođendanske čestitke – uradi sam

Još jedan rođendan! Mnoštvo nasmejanih lica, slavlje, torta, žurka, svećice. Sve je super do trenutka kada slavljenik uzme vaš poklon, otvori ga i uvidi da je dobio ram za slike, pedeseti po redu, ljubazno se nasmeši zahvali vam i baci ga na gomilu sa ostalim beskorisnim stvarima koje su mu ljudi kupili tek onako da ne dolaze praznih ruku. Ako obratite pažnju verovatno ćete primetiti njegov uzdah koji prati razmišljanje: ‘Da li ću ja, pored svega ovoga, uopšte stati u svoj stan’?

Naravno ovo vam sve neće biti bitno ako ste došli zbog klope i pića koji su, inače, besplatni, ali ako je u pitanju neko ko igra značajniju ulogu u vašem životu, npr. neko od rodbine, prijatelj, devojka/ momak, verujem da ćete hteti da zaobiđete takvu situaciju. Ako imate gore navedeni problem ili ste jednostavno neodlučni pri biranju rođendanskog poklona, onda će predlog koji imam biti savršen za vas. Kućna radinost! Unikatan, zanimljiv način da se uz samo malo kreativnosti draga osoba učini veoma srećnom. U pitanju je kreativna rođendaska čestitka.

Potrebno za izradu rođendaske čestitke

Za izradu ovakvog dara potreban vam je materijal za koji verujem da većina vas ima u svojim domovima. Sve što vam je potrebno je: malo deblji komad kartona (veličine 30x 50cm) lepak za papir, makaze markeri, bojice, flomasteri, stari magazini svećice za jelku Sada, kada imate sve što vam je potrebno, možete početi sa radom.

  1. Uzmite karton koji ste odvojili i na njemu širokim jasnim slovima ispišite vašu čestitku (pre pisanja možete karton obojiti ili ga izlepiti šarenim slikama iz novina, budite maštoviti) . Ako želite isecite ga tako da dobije formu srca, paketića , zvezde…
  2. Sada uzmite makaze i oštrim delom probušite rupu na svaka 2cm po rubu kartona (slika1) ili, istom tehnikom, probušite rupe po rubovima slova (slika2) . Još jednom pređite bojama preko kartona tako da se rupice koje ste probušili stope sa pozadinom i ne budu upadljive.
  3. Zatim pripremite obične novogodišnje svećice koje inače koristite za dekoraciju jelke. Krenite da ubacujete jednu po jednu redom u rupice koje ste već probušili. Nakon svake svećice koju ubacite pričvrstite je lepkom i papirom tako da njen gornji deo (deo koji je najtopliji) ne dodiruje karton! Uzmite sebi vremena za ovo, jer nezgode nisu ono što želimo postići. Još jedan tip, proverite ispravnost svećica pre nego što ih zapečatite u rupama kartona, nepotreban dodatni posao zna da ubije volju. Sada vam još ostaje da pustite lepak da se osuši i isprobate svoje remek delo.

Slika 1 – rodjendanska cestitkaSlika 2 – rodjendanska cestitka

U zavisnosti od toga šta slavljenik najviše voli možete eksperimentisati sa svojom čestitkom, npr. umesto HAPPY BIRTHDAY možete ispisati ČITANJE RAZBIJA ako je ljubitelj knjiga. Zamislite situaciju kada se na sred rođendanske zabave ugase svetla a u mraku zablista vaša rođendanska čestitka! Ovakav poklon će se sigurno pamtiti, a i vama će biti toplo oko srca kada vidite osmeh na ozarenom licu koji ste vi stvorili uz samo malo mašte. Vredi se potruditi. Srećno i puno zabave!