Kreativne ideje sa plastičnim flašama

Primetili smo da na našoj Facebook stranici poprilično dobro reagujete na ideje vezane za recikliranje kao i na kreativne ideje vezane za ponovnu upotrebu plastičnih flaša pa vam ovdje donosimo jednu sjajnu listu ideja kroz slike, a znamo da slike govore 1000 reči.

Na slici ispod pogledajte kako sjajna ideja može da uljepša vaš dom. Svjećnjaci i vaze korsiteći malo ljepila i makaze, te obične boje. Ovo sigurno može da bude odlična zabava i za vašu decu.

Za razliku od ukrasa koji manje više imaju istu funkciju koja je ništa drugo do dekorativna plastične flaše možemo koristiti i na ovaj način. Opet malo ljepila, dobra ideja, veća količina plastičnih flaša te naravno gomila strpljenja, i možemo da napravimo potpuno iskoristiv plastični čamac u kojem sigurno možemo provesti sjajne trenutke.

Za ovaj ukras potrebne su nam samo dvije flaše, malo crvene i zelene boje, te makaze. Od donjih dijelova izrezanih flaša napravimo jabuku tako što jedan utisnemo u drugih. Tako spremnu kompoziciju obojimo u crvenu boju. Od ostatka flađe isječemo dva lista koja obojimo u zelenu boju te ih pričvrstimo na vrh. Ukras kojem ni mnogo djeca neće odoliti.

Ova možda i najbolje govori o srži samog recikliranja. Od plastičnih flaša napravimo korpu za otpatke i time ujedno šaljemo svima jasnu poruku kako treba da se odnose prema očuvanju majke prirode, ali i uštedi materijala.

Koliko vam je puta recimo na izletu zatrebalo samo malo soli i samo malo papra ili nekog drugog začina. Pomoću ovog patenta koji je napravljen od plastičnig poklopaca dvije flaše lako možemo da ponesemo samo  malo, a da se pri tome to malo ne prospe.

Nekoliko plastičnih olovaka tj. onih delova koje svi rado volimo da rasklapamo, jedna plastična flaša i imamo gotovu prskalicu za navodnjavanje.Jednostavno izbušimo onoliko rupa koliko imamo olovaka i stvar je gotova.

Jedna flaša, jedna saksija. Vrlo jednostavno rešenje. Dovoljno je samo da flašu prerežemo na pola, izbušimo rupe na poklopcu kako bi voda mogla da prolazi, dodamo zemlje i posadimo omiljeno cveće.

Flaše poredam u krug i omotamo ih celofanom. Sa gornje i donje strane stavimo kartonsku ambalažu izrezanu u krug. U obližnjoj spužvari nađemo spužve i sve to opšijemo i postavimo u željenoj boji. Imamo odličan tabure.

Ova ideja je jedna od mojih omljiih. Donji dio flaža obojimo i sve to povežemo za plafon i pogledajte čaroliju nebeskog svoda sačinjenog od plastičnih flaša.

Još jedan način da napravimo vazu za cveće. Boja, stari ili novi CD i malo ljepila i mašte. Slika će vam reći svakako više.

Ako vam ovo nije dosta, pogledajte jedan popularan tekst i naučite kako napraviti plastenik od plastičnih flaša.