Klizne naušnice

Nositi na sebi nešto od nakita za svaku žensku osobu je neprocjenljivo. Pogotovo kada se radi o nakitu unikatne i još uz to ručne

izrade, zadovoljstvu i sreći nema kraja. Posjedovati nakit jedinstvenog dizajna, kvaliteta i oblika koji uz sve to najbolje odgovaraju i  ličnom senzibilitetu doprinjeće samopouzdanju, širem osmjehu i , jednostavno, neopisivoj toplini oko vas. To sve jedan mali ukras, broš, narukvica ili minđuše doprinesu onome ko ih nosi na sebi. Upravo iz toga razloga, tekst ispod donosi priču o tome kako napraviti neobične minđuše u obliku klizača  rajfešlusa ili zip zatvarača. Ovaj tip nakita najbolje odgovara osobama koji sebe vide u rok muzici, jačim zvukovima i tvrđim tonovima. Naravno, ukoliko se dodaju posebni svjetlucajući detalji ove minđuše mogu nositi djevojke za sve prilike i uz različitu vrstu muzike. Upravo zbog ručne izrade, sve detalje možete prilagoditi ličnom senzibilitetu, predstojećim proslavama ili pokloniti vama dragoj osobi.

 

Šta je od materijala potrebno sa ovu manju izradu?

1. Dvije kukice

2. Dvije alke

3. Dva klizača rajfešlusa od starih trenerki, dukseva ili farmerica. Možete se poigrati i sa rajfešlusima manjih veličina i raznih boja, svakako će efekat biti snažniji.

4. Ukrasi u obliku cvjetića, srca ili bilo šta što vam je ostalo od nekog drugog nakita, poseban efekat će dati svjetlucajući detalji.

5. Kliješta uz pomoć kojih ćete metalne kukice savijati u polukrižni oblik tako da se prikači klizač- zip, nešto kao spona i držač minđušama.

6. Dvije udice i stoperi da li obični ili u obliku leptira kako vaše mindjuše ne bi  misteriozno nestale iz uveta.

Metod izrade teče na ovaj način:

Kliještima kukice savijete pod 90 stepeni  i na kukice dodate manju alku/krug te od kukice vrh savijete tako da alka bude snažno pričvršćena.

Nakon toga na  klizač od rajfešlusa, naš glavni dio nakita, zakačite veću alku/krug. Poslije toga, alke se spoje i kliještima dobro pričvrste. Postupak se ponavlja i sa drugim klizačem rajfešlusa. Na kraju se spoji sa udicom i minđuše su gotove.

Ova izrada je poprilično brza, ekonomična i jednostavna. U zavisnosti od vaših interesovanja i želja, možete se poigravati i dodavati posebne ukrase ili čak obojiti klizač od rajfešlusa. Neka vam mašta pokaže put. Ono što je najbitnije je ta činjenica da uvijek obratite pažnju  da kupujete i koristite za izradu nakita materijale koji su isprobani i koji neće izazvati neku od alergijskih reakcija na vašoj koži. Iz toga razloga, ako se odlučite za posebno farbanje držača vodite računa da boja ne dohvati neki drugi dio naušnice koji ulazi u ušnu resu. Oprez po pitanju ovih stvari nikada ne treba da bude zanemaren.

Ponosno nosite ili darujte vaš ručni rad!

 

Na videu ispod možete pogledati još jedan način izrade naušnica ali ovaj put upravo od rajfešlusa:

 

http://youtu.be/nKUXIEmhZfM