Kavitacija – Sve što trebate znati

Bliži se ljeto, toplo vrijeme nas mami da oblačimo laganiju odjeću. Međutim, najveća smetnja u svoj ljepoti ljeta mnogima je nezadovoljstvo sopstvenim tijelom. U tim treniucima mnogi se odlučuju za kavitaciju. To je proces kojim se na potpuno bezbolan način mogu ubrzati rezultati dijetalne ishrane i fizičke aktivnosti. Kavitacija djeluje na gotove sve tipove konstitucije, potpuno je bezbolna i jednostavno se izvodi, nema operacija, a samim tim ni oporavka nakon ovakvih tretmana.

Šta je kavitacija

Ultrazvučna kavitacija je trenutno stvaranje vakuumskih „suza“, popularno zvanih  „mjehurići“ u tečnostima koji odmah nakon kreiranja naglo implodiraju stvarajući milione mikroskopskih džetova tečnosti koji nježno čiste dijelove koji su potopljeni u rezervoar. Temperature i pritisak u blizini ovih događaja dostižu visoke vrijednosti. Ovim postupkom se sadržaj adipocita – tri-gliceridi eliminišu kroz limfni i krvni sistem.

Kavitacija – trenutno stvaranje vakuumskih
„suza“, popularno zvanih
„mjehurići“ koji naglo implodiraju

 Temperatura generisana visokim fokusiranim ultrazvučnim frekvencijama (3 MHz) će istopiti masna tkiva bez uticaja na okolna tkiva i krvne kapilare. U toku tretmana se priključuje limfna drenaža jer tretmani kavitacije izbacuju suvišnu tečnot-masnoće iz tijela.

Kako se izvodi kavitacija i koliko često

Ovaj tretman se izvodi jednom sedmično. Nakon 5 tretmana, možete očekivati smanjenje obima od 6cm do 10cm, ili 5do 10 kg. Sve zavisi od toga koliko ćete se tokom terapije pridržavati pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Kavitacija se izvodi tako što se ultrazvučnom sondom prelazi preko poblematičnih dijelova tijela po dvadeset minuta za svaki dio (ultrazvučna kavitacija traje ukupno 40 min). Nakon toga slijedi limfna drenaža (20 min).  U toku terapije od na primjer 5 sedmica potrebno je izbaciti gazirana pića, slatku i masnu hranu. Potrebno je hraniti se

Kavitacija je bezbolan tretman

zdravo i piti dosta vode u toku dana. Uz korigovanje ishrane posebno je značajna i fizička aktivnost koja doprinosi bržem izbacivanjem masti iz kritičnog dijela tijela. Kavitacija reaguje na posebno kritične dijelove tijela i tako vam pomaže da dođete do savršenog izgleda vrlo brzo.

Ako se odlučite za tretman kavitacije raspitajte se o stručnosti osobe koja ih izvodi. Potrebno je zahvatiti dijelove tijela i mišiće koji sadrže najviše masti. Zbog toga je najbolje da tretman izvodi stručna osoba. Veoma važna je i činjenica da se kilogrami ne vraćaju, posebno ako se dobro sprovede postkavitacijiski program. Interesantno je i da je cijena tretmana dostupna. Posebno u poređenju sa skupin operacijama liposukcije. Kavitavcija je pored toga namijenjena mršavljenju i eliminisanju celulita. Ovo joj daje još jednu prednost nad svim skupim, bolnim tretmanima u borbi protiv višaka kilograma i celulita.