Kako se boriti protiv kašlja kod beba

{loadposition ad2}

Ako vaša beba kašlje i pri tome osjetite da ima dosta sekreta kojeg ne može sama izbaciti evo kako da joj pomognete:

  1. Dajte joj da pije dosta tečnosti da bi se ta sluz otopila. Ovdje posebno pomaže sljezov caj. Dajte ga bebi kašicicom ili kapaljkom. Čaj od šipka u koji cete staviti par kapi limuna (ukoliko je beba starija) je takode dobar za bolno grlo.
  2. Utoplite pluća tako što ce te na bebina prsa stavljati toplu pelenu ili neku krpicu. Toplota ce se duže održati ukoliko u krpicu stavite malo svinjske masti ili bebi ulja. Ovo je narodni lijek. 
  3. Održavajte vlažnost u prostoriji na razne nacine i uzdignite joj uzglavlje kreveta. Ovo ce pomoci vašem cedu da lakše diše i manje kašlje.  
  4. Postoji još jedan narodni lijek za sve bolesti: pileca supa. Ukoliko je beba pocela jesti meso pravite joj jace pilece supe u koje ce te ubaciti glavicu crvenog luka. Tecnost koja se dobije kuvajuci crveni luk mnogo pomaže kod kašlja.5. Redovno inhalirajte bebu na razne nacine.

Ukoliko vaša beba kašlje noću i ima suv kašalj možete joj pomoci na isti nacin. Medutim, ovdje najbolje pomaže inhaliranje pomocu inhalatora. Najbolje je da odete kod pedijatra da pregleda bebicu i preporuci lijek za inhalaciju.Takode, kod jakog napada suvog kašlja pomaže i da bebu izvedete na svjež vazduh da bi došla do daha. Ovaj napad nije toliko opasan koliko može da preplaši roditelje. Medutim, ukoliko bi se ovakvi napadi pojavljivali odmah odvedite bebu kod ljekara.
Ne bojte se ako beba bude povracanjem ili kroz sluzavu stolicu izbacivala sekret. To je dobar znak, znaci da ce joj uskoro biti bolje. Pazite da ovaj kašalj ne traje dugo vremena. Ukoliko se pogorša i nakon svih intervencija najbolje je da se posavjetujete sa pedijatrom.