Kako prikriti tamne podočnjake

Kako prikriti tamne podočnjake

Tamni krugovi ispod očiju su ponekad pravo mučenje, jer narušavaju izgled lica. Nažalost, ovaj estetski problem je teško riješiti. Upotrebom različitih prirodnih ljekova i dobro odabranom kozmetikom ipak se mogu prikriti tragovi tamnih kolutova. Pratite nekoliko jednostavnih koraka dok nanosite dekorativnu kozmetiku i uklonite umoran izgled sa lica. Ovim trikovima možete ulješati svoje lice u trenu.

  1. 1.Korektivne kreme za područje ispod očiju su najbolji preparati kojima trenutno možete prikriti nedostatke.Prije svega važno je pronaći dobru korektivnu kremu za prikrivanje podočnjaka. Uvijek birajte kozmetiku koja ujedno i hrani vašu kožu. Na tržištu se može naći dosta krema koje sadrže vitamin K koji ublažava izgled ispuclih kapilara i vena u području ispod oka.
  2. 2.Tečni puder nije dobro rješenje za podočnjake. Nanesite ga na lice, ali izbjegavajući područje oko očiju. Nakon toga nanosite korektor. Njabolji je onaj koji je po malo suv, ali opet u kremastoj formulaciji. Takođr, korektor treba biti nijansu svjetliji od temelja, tj. tečnog pudera. Odlična je ona zlatno tonirana krema koja će fenomenalno neutralisati tamnu boju kolutova. Za ovaj dio lica nemojte koristiti korektore roskaste boje jer će tako tamni krugovi postati sivi. Na taj način ćete još više naglasiti svoje podočnjake.

  3. 3.Na dio ispod očiju stavite korektor u vidu malih tačkica, a zatim i u ugao bliži nosu. Od tog ugla lagano tapkajte prstima dok se korektor ne izjednači sa podlogom. Pazite da korektor ne nanosite na bore, jer ćete ih time samo još više istaknuti. Ovdje koristite posebnu bezbojnu kremicu za bore, ali u jako malim količinama.
  4. 4.Za bolji efekat ostavite korektor na licu par sekundi, prije nego ga utapkate i izjednačite sa temeljom. Izbjegavajte korektore sa dodatkom ulja, jer masniji preparati neće dobro popuniti sve tanke linijice vaših podočnjaka.
  5. 5.Korektor nikada ne trljajte, ne istežite kožu grubim pokretima, nego uvijek polako tapkajte i postepeno dodajte količinu šminke.
  6. 6.Na kraju podlogu učvrstite bezbojnim puderom u prahu. Ukoliko želite malo svečaniji izgled možete nakon bezbojnog pudera lagano nanijeti, velikom četkicom bronzer ili puder sa zlatnim nijansama. Njega možete nanijeti i na sredinu kapaka pa onda završiti vaše šminkanje nanošenjem sjene, maskare i ruža.
  7. 7.Na kraju ne zaboravite i rumenilo, najbolje je ono boje breskve za što prirodniji izgled lica.

 

Tamni kolutovi mogu biti posljedica nedovljnog sna, neadekvane ishrane i stresnog načina života, ali mnogi ljudi jednostavno naslijede sklonost ka stvaranju ovih malih nedostataka. Strećom, postoje različiti preparati i trikovi za efikasno prikrivanje podočnjaka. U liječenju prirpodnim ljekovima trebate biti uporni, a u izboru dekorativne kozmetike oprezni. Ovo je najosjetljivi dio lica koji možete učiniti ljepšim prateći prethodne korisne savjete.

 

Autor: Ana Savić

Ana je  blogerka i autorka iz Beograda. Uživa u pisanju i kreativnim poslićima. Trenutno radi kao freelancer za brojne websajtove. Studira i živi u Beogradu, ima 22 godine. Smatra da i posao mora biti zadovoljstvo i da se svemu mora prići sa ljubavlju. Voli putovanja, DIY (uradi sam), stripove i knjige, te naučnu fantastiku. Pored toga uvijek teži da napredijue u oblasti jezika, učestvujući na različiztim kursevima i seminarima. Saradnik je na stranici: http://kakonapraviti.net/ Anu možete pratiti ako je dodate na Google+.