Kako prići djevojci

U filmovima, muškarac primjećuje djevojku za drugim stolom, pogledi im se susreću, on joj prilazi i uskoro njih dvoje sjede na piću i opušteno razgovaraju. U stvarnosti, ovakav scenario je rijedak, većini muškaraca prilazak djevojci koja im se sviđa praćen je nevozom, smnjom u sebe, a nerijetko i strahom. Ovaj članak namijenjen je svim muškarcima koji se iz bilo kojeg razloga boje prići djevojci. Pratite naših pet savjeta kako idući put ne biste ostali praznih ruku.

Izaberite pravi momenat

Generalno, ukoliko želite prići djevojci koju ne poznajete, najbolji način da to uradite jeste da je uhvatite samu, kada nije okružena drugim ljudima i kada ne razgovara s nekim drugim. Budite strpljivi, ali nemojte buljiti u nju, da je ne prepadnete. Ukoliko vam se pogledi sretnu, nasmijte se – ukoliko vam ona uzvrati osmijeh – priđite joj. U protivnom, sačekajte da ode po piće ili u toalet.

Budite odlučni

Morate biti odlučni u namjeri da priđete djevojci. Jednom kada je ugledate i shvatite da biste je željeli upoznati, morate donijeti čvrstu odluku da ustanete, priđete joj i započnete razgovor. Nemojte se ubjeđivati kako ona neće biti zainteresovana za vas. Skupite hrabrost i recite sebi kako ćete joj zaista prići i upoznati je.

Razmislite što ćete reći

Muškarci često ne razmisle o tome što ćereći djevojci kada joj priđu. To je velika greška, jer ukoliko ste nervozni, biće vam još teže da pronađete prave riječi kada budete stajali pred njom. Ne morate reći ništa revolucionarno kako biste je impesionirali svojim intelektom, recite nešto što će biti u skladu sa okruženjem u kome se nalazite. Ukoliko ste u klubu u kojem svira dobra muzika, a primjetili ste da ona uživa u repertoaru, neka to bude vaša ulaznica. Ili, ako ste hrabriji, otvoreno joj recite kako vam se sviđa i kako je želite upoznati.

Nemojte odugovlačiti

Nakon što steodlučili što ćete joj reći, priđite joj i kažite joj to. Nemojte odugovlačiti ali pazite da ne budete prenapadni. Priđite joj kao da se znate od ranije, a kada joj priđete i ona vas primjeti, nemojte se ustručavati da kažete ono što ste unaprijed smislili.

Opustite se

Razumljivo je da ste nervozni kada prilazite djevojci, ali postoje stvari koje će vam pomoći da se opustite. Prva stvar je da se prisjetite da se ne sočavate sa situacijom koja je opasna po život. Ona je samo djevojka, bez obzira na to koliko je lijepa i privlačna, ona je samo jedna od milion drugih djevojaka. Ako vas odbije, to vas neće ubiti. Možda će vam biti neugodno ali nemate razloga da ne pokušate. Druga stvar koju trebate uraditi ako ste nervozni je da duboko dišete. Na kraju, ako nikada prije niste prišli djevojci, pokušajte prići nekoj zbog koje vam je manje neugodno. Na primjer, ukoliko ste nervozni pred lijepim djevojkama, probajte prići nekoj koju smatrate manje atraktivnom. Sretno. Pogledajte i ovaj naš tekst koji obrađuje tehnike zavođenja na facebooku i pratite naše korake ukoliko želite osvojiti djevojku.