Kako prebaciti muziku na iPhone

U današnje vreme teško je pronaći nekoga ko još uvek koristi mobilni telefon ‘stare’ proizvodnje. Danas su to uglavnom višenamenske naprave među kojima prednjači iPhone. Pošto telefoni ovakve vrste više nisu samo uređaji za komuniciranje, već više modni detalji možete ih pronaći u svim bojama i oblicima. Kada vidite nekog u kafeu ko svoj mobilni telefon koristi kao kompjuter, mp3 plejer i, naravno, kuca sms znajte da je u pitanju baš iPhone.

Pre kupovine telefona ovakve vrste evo nekoliko ključnih informacija o njemu. Kompanija Apple je proizvođač ovog multi-funkcionalnog aparata, koji pored ekrana osetljivog na dodir dijagonale 3,5 inča rezolucije 480×320 i 163 PPI (pixels per inch) sadrži i memoriju od čak 16 GB! Krase ga komponente kao što su GSM/GPRS/EDGE, Wi-Fi modul, Bluetooth, te senzori za svetlo koji se automatski prilagođavaju spoljašnjim prilikama, ili gase kada telefon primaknete uhu. Njegova dužina je 115 mm, širina 61 mm, debljina 11,6 mm a teži samo 135 g! U septembru ove godine, izašla je najnovija, peta verzija iPhon-a. Kada posedujete ovakav telefon, želećete da uživate u svim njegovim pogodnostima, tako i u muzici.

Korak po korak do muzike na vašem iPhoneu

Da biste prebacili muziku na iPhone potrebna vam je Apple-ova aplikacija, iTunes, koja se koristi za sinhronizaciju svih uređaja ove matične kuće. Posetite ovu web stranicu http://www.apple.com/itunes/download/ i skinite je na vaš kompjuter.

  1. Nakon što ste instalirali-pokrenuli ovu aplikaciju otvoriće vam se prozor (sad je vreme da svoj telefon spojite na USB koji ste dobili uz njega i priključite na računar) zatim će vam se na levoj strani iTunes prozora pojaviti nova stavka pod imenom vašeg telefona.
  2. Kliknite na stavku Music i pojaviće vam se lista trenutno dostupnih pesama na iPhon-u. Naravno ako je telefon nov lista će biti prazna.
  3. Da bi prebacili pesme potrebno je otvoriti folder na vašem računaru u kom se one nalaze. Zatim jednostavnim ‘prevlačenjem’ tj. neprekidnim držanjem levog klika na pesmi i pomeranjem kursora unutar iTunes aplikacije, postavite pesme u vašu listu. Čim to odradite moći ćete da pustite željenu numeru na telefonu.
  4. Još jedna korisna stvar je kreiranje Playliste unutar iTunes prozora. Tako možete mnogo lakše organizovati i rasporediti vašu muziku. Levim klikom miša idite na ime korisnika iPhone uređaja i odaberite opciju New Playlist. Nakon ovoga pojaviće vam se novi jezičak u kom je potrebno upisati ime Playliste (Rock, Pop, Hip Hop i sl.). Kada ste i to uradili kliknite ponovo na isti jezičak i ubacite nove audio sadržaje u ranije postavljene Playliste.
  5. Čim ste ih ovako postavili i rasporedili po svojim listama, vi ste sebi olakšali kasniju pretragu pesama i sve numere možete odmah koristiti na svom mobilnom uređaju.
  6. Uspeli ste! Uspešno ste prebacili sve audio sadržaje koje ste želeli sa vašeg računara na iPhone. Sada možete uživati u svojim omiljenim zvucima. Nije bilo teško zar ne?

Koliko god da nam novi uređaji donose pogodnosti, sa sobom nose i malu dozu komplikacija, bilo kako bilo ovde imate i video, pa ko voli da vidi kako to izgleda u praksi nek izvoli!