Kako povećati volumen kose

Kosa puna volumena izgleda zdravo, bogato i privlačno. Neki od nas rađaju se sa gustom i bujnom kosom, s druge strane, mnogo je više onih sa tankom kosom, koji moraju koristiti trikove za povećanje volumena kose. Postoje brojni preparati na tržištu koji garantuju povećan volumen kose, od gelova za stiliziranje do specijalnih fenova i specijalnih četki. U nastavku pročitajte nekoliko provjerenih načina na koji možete povećati volumen vaše kose, do nevjerovatnih rezultata. Za povećanje volumena kose potrebni su vam šampon i regenerator za povećanje volumena kose, pjena za dodatan volumen kose, pegla za uvijanje kose ili vikleri.

  • Nosite frizuru koja će naglasiti volumen vaše kose. Ako imate tanku kosu, razmislite o bob frizuri. S druge strane, ako imate prirpodno gustu kosu, ošišajte se stepenasto.
  • Koristite šamone koji povećavaju volumen kose, a naročito vodite računa o korijenu kose. Nakon što operete kosu šamponom za povećanje volumena, nanesite regenerator, ali samo na vhrove kose. Najčešći razlog zapetljanih pramenova kose je pretjerano korištenje regeneratora.
  • Nakon nanošenja i ispiranja regeneratora, nanesite pjenu za dodatni volumen kose. Pjenu za dodatni volumen ravnomjerno rasporedite prstima sve od korijena do vrhova kose. Kada budete sušili kosu fenom, krenite od korijena. Kada gotovo osušite kosu, zabacite glavu unazad i osušite ostatak kose. Za kraj, podesite fen na „hladno“ puhanje i prosušite kosu.
  • Ukoliko uvijek nosite razdjeljak na istoj strani, promijenite stranu na kojoj nosite razdjeljak i vaša kosa će momentalno dobiti na volumenu.
  • Peglom za uvijanje kose i velikim viklerima također možete povećati volumen vaše kose.

Masažom do boljeg volumena kose

Vrućim uljem izmasirajte kosu i tjeme. Vruće ulje će povećati cirkulaciju i korijen kose će biti zdraviji. Redovno perite kosu. Kada primjetite da je vaša tjeme masno, vrijeme je da operete vašu kosu. Suprotno popularnom vjerovanju, često pranje kose neće prouzrokovati da se vaša kosa dodatno masti. Kada je kosa masna, gubi na volumenu.

Vodite računa o prehrani

Uključite u vašu redovnu ishranu vitamine i minerale, poput vitamina B i C, cinka i željeza. Svi oni promovišu rast kose. Vježbajte što više i praktikujte jogu. Nedostatak kisika i slab krvotok u tjemenu dovode do opadanja kose.

Aloa Vera

Aloa Vera učiniće čuda za vašu kosu, ako je budete znali pravilno upotrijebiti. Nanesite gel sa Aloa Verom direktno na tjeme i ostavite da djeluje sat vremena. Nakon toga, operite kosu šamponom. Redovna upotreba gela sa Aloa Verom spriječiti će opadanje kose i povećati njen volumen. Izbjegavajte pretjerano ravnanje i farbanje kose. Koristite razne prirodne preparate i njima regenerišite kosu.

Da bi postigli savršen izgled vaše kose morate biti uporni prilikom ovakvih tretmana. Nemojte očajavati ili odustajati, ukoliko budete istrajni jednom ćete pronaći pravo rješenje koji će biti baš po vašoj mjeri. do tada pokušajte oblikovati kosu na neki drugi način. Ovdje možete naći odlična zanimljiva rješenja za divne frizure.