Kako odlediti meso

{loadposition ad2}

kako_odmrznuti_meso

Dragi naši posjetioci i čitaoci i mi smo se pitali zašto bi ovakav jedan tekst bio potreban. Ko bi pretpostavio da i za ovim pojmom postoji potražnja na interentu, a postoji. Međutim proučavajući ovu temu malo opširnije zaključili smo da ipak uvrstimo neke savjete o tome kako se odleđuje meso. Postoji mnogo efikasnih metoda sa kojima možte odlediti meso. Zajedničko za sve bezbjedne metode odleđivanja mesa je to da se meso odleđuje na način da se ne izlaže prevelikoj i iznenadnoj toploti, jer izlaganje mesa, koje je bilo zaleđeno može prouzrokovati razvoj opasnih bakterija. Naime ako meso odmah stavimo u toplu vodu gotovo je sigurno da će se u njemu razviti grozne bakterije, nalik na one koje viđamo u reklamama za sredstva za čišćenje. Zato se meso mora odleđivati na hladnom čak i kada žurimo.

Najbolji način da odledimo meso jeste da ga dan ranije izvadimo iz zamrzivača i stavimo u frižider, ostavljajući ga u onom pakovanju u kome je i zaleđeno. Ispod postavimo neku posudu kako bi uhvatili sokove koji će da cure kako se meso bude odleđivalo. Time ćemo spriječiti i prljanje frižidera. Ako ovako budete odmrzavali pileće meso obratite hemoglobin iz kostiju će vjerovatno da pređe na meso i meso će da izgleda kao da je krvavo. Ovo nije ništa opasno samo ne izgleda lijepo. 

Drugi način je da potopite meso u hladnu vodu. Stavite meso u vrećicu koja ne propušta vodu i mijenjajte hladnu vodu svakih pola sata kako voda ne bi podigla temperaturu. Potrebno je oko pola sata do sat vremena da ovom metodom otopite oko pola kilograma mesa. Stoga ako spremate oko 1kg mesa za ručak pobrinite sse da ovo uradite na vrijeme. 

Za odleđivanje mesa takođe možete koristiti mikrovalnu pećnicu, ali ovom metodom meso može da promijeni oblik, da igubi teksturu, boju pa čak i ukus. 

{loadposition ad1}