Kako napraviti vruću kupku od mlijeka i čokolade

Ko ne bi volio vruću kupku od čokolade?

Savršenu romantičnu, ali i erotičnu večeru za dvoje možete upotpuniti vrućom kupkom od čokolade. Uživajte svim čulima dok uranjate svoje tijelo u kraljevski čokoladni tretman. Kupku možete prirediti i samo za sebe. Dok u kupatilu ispijate šoljicu vruće tople čokolade istovremeno se brćkajte u čokoladi.Ovaj recept, je izuzetno erotičan, samo pazite, iako vas miris povede, nemojte piti vodu iz kupke!

Za kupku od čokolade i mlijeka trebate:

Veliku posudu

Žicu za miješanje

2-3 šoljice organskog kakao praha

4 šoljice suhog mlijeka u prahu – Ako ste vegan, pokušajte zamijeniti rižino mlijeko u prahu / sirutku u prahu ili bilo koju mliječnu zamjenu.

1 šoljicu morske soli ili košer sol (gruba zrno)

2 šoljice sode bikarbone

1 šoljicu meda

3 kašike sušenog ružinog cvijeća / cvijeće lavande

2 kašike tečnog sapuna sa mirisom vanilije

Takođe, možete dodati u cimet i vaniliju u prahu, ili par kapi ovog eteričnog ulja da bi dobili poseban miris.

Dodajte sve sastojke u veliku posudu i sve zajedno dobro izmješajte žicom. Kada se kupka sva pretvori u prah dobili ste jednu ljekovitu mirisnu sol za kupanje. Ostavite sol za kupanje u staklenu bocu, pa je čuvajte za posebne prigode.

srce cokolada

Napravite kupku tako što ćete prvo pustiti u kadu vruću vodu pa niz jak mlaz sipati nekoliko kašika praha. Svi sastojsci će se fantastično izmješati a miris čokolade i vanilije će se se svuda rasprostirati. Već u samoj pripremi umiriće vas ovi senzulani mirisi. Ne zaboravite i vašu šoljicu vrućeg kakaoa da bi još intezivnije uživali, čak i u okusu, mirisu, ma svim čulima.

Takođe, možete kombinaciju kupke koristiti kao masku za lice, samo je malo razblažite u vodi i nanesite četkicom na lice. Svi sastojci su svi prirodni i dobri za vaše lice. Ostavite masku da djeluje na licu dok se kupate, a kasnije cijelo tijelo isperite toplom vodom.

Umjesto čokolade možete koristiti i instant kafu u sitnijem zrnu. Kofein iz kafe i čokolade čak je odličan i za celulit, tako da ćete i na te dijelove efektno uticati, uz malo masaže odgovarajućim masažerom.

Ovaj recept je izuzetno zabavan a istovremeno, pomoću nega sami ćete napraviti skupocjenu aroma terapiju za opuštanje. Nakon kupke kada će biti nezgodna za čišćenje ali je ovaj prirodni preparat izuzetno koristan i zdrav za vašu kožu. Vrijedi ga isprobati. Čokolada i mlijeko su izvrsni za kožu i zglobove. Med i cimet stimulšu imunološki sistem, a pored toga, mirisi ovih začina vas dodatno opuštaju. Od soli će se otvoriti pore tako da ćete ovim jednostavno razmaziti svoje tijelo.

Vi to zaista i zaslužujete. Ovakav tretman se u nekim spa centrima skupo plaća, a vi na ovaj način, sa samo malo novca možete sebi priuštiti isti užitak. Možete kupku dijeliti sa svojim partnerom i sve pretvriti u prazničnu večeru proslave vaše godišnjice. Masirajte jedno drugo ovim predivnim sastojcima i potpuno se prepustite svim čulima u čarima čokolade, meda, mlijeka i vanilije.