Kako mu pokazati da mi se sviđa

Zaljubljeni ste u momka iz škole ili poznanika, a ne znate kako da mu to date do znanja? Niste sigurni da li on osjeća isto i da li bi on nešto više ili u vama vidi samo poznanika ili prijatelja? Bilo kako bilo, ukoliko ste spremni da mu pokažete da vam se sviđa i da vas primjeti, nudimo vam savjete kako da mu pokažete svoja osjećanja. Ali zapamtite, ne možemo savjetima utjecati na mišljenja i osjećanja drugih, nego pomoći vama da izrazite svoja.

  • Najjednostavniji, ali istovremeno i najriskantniji način, jeste da popričate sa momkom koji vam se sviđa i date mu do znanja da u njemu vidite više od prijatelja. Ukoliko se bojite, možete zamoliti prijatelja da isto uradi za vas. Nakon što izrazite svoja osjećanja momku koji vam se sviđa, lično ili putem posrednika, na pola ste puta. Ipak, nemojte forsirati njegovo mišljenje – samo mu objasnite kako se osjećate i sačekajte povratnu reakciju.
  • Ukoliko se odlučite na direktan pristup, prvo se uvjerite da on nije zainteresovan i zaljubljen u drugu djevojku. Ovo će uveliko utjecati na ishod. Ukoliko mu se sviđa druga djevojka, vrlo vjeroatno vaše priznanje neće imati efekta, a na kraju krajeva, ne želite vezu sa momkom koji je zaljubljen u drugu .
  • Bez obzira da li se odlučite lično mu priznati vaša osjećanja ili ne – nemojte mu dosađivati i smarati ga vašim stalnim prisustvom u njegovoj blizini. Veoma lako može pomisliti da ste ludi ili naporni. 
  • Drugi način da mu pokažete vaša osjećanja, jeste da to uradite postepeno -jednostavno započnite razgovor i dajite mu male nagovještaje i vidite kako će reagovati. Ali, nemojte mu davati nejasne signale, kako ga ne biste zbunili – ako mu se sviđate, daće vam to do znanja, na ovaj ili na onaj način.
  • Također, možete pokušati sa davanjem komplimenata. Recite mu nešto poput, „Imaš prelijepe oči“ ili „Odlično mirišeš“. Njegova reakcija će vam puno reći. Opet naglašavamo, ne pretjerujte sa komplimentima kako ne bi pomislio da ste prenapadni i dosadni. Također, nemojte se prenapadno smijati na njegove šale. Možete zaista djelovati kao da vam nisu sve na broju. Uredu je nasmijati se, ali nemojte da stekne pogrešan dojam.
  • Koliko god je važno da ne budete prenapadni, isto toliko je važno da ne budete stidljivi i ne djelujete isprepadano. Budite smireni i pribrani. Samopouzdanje je najljepši nakit koji možete imati. 
  • Ukoliko se odlučite za flert, djelovaćete sigurni u sebe i puni samopouzdanja. Flertovanje se uči, ali je i jedan od najboljih načina da pokažete muškarcu da vam se sviđa, a da pri tome ne djelujete isprepadano. I opet naglašavamo, ne prenagljujte ni sa čim, pa tako ni sa flertom.
  • Budite ono što jeste. Pravi muškarac prihvatiće vas sa svim vašim manama i vrlinama. Ne želite da se zaljubi u lažnu sliku o vama. I zaista, ukoliko saznate da on ne osjeća isto, ne očajavajte. Negdje tamo vaš savršen muškarac čeka na vas.

To bi bilo sve za ovaj vodič. Naravno svaka situacija je različita i nemoguće je napisati ultimativni vodič za sve situacije, no neki od ovih savjeta sigurno vam mogu pomoći da to uradite na pravi način.