Kako izmjeriti veličinu grudi


mjerenje_grudnjaka

Vjerovali ili ne najmanje 80% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. U ovom vodiču ćete naučiti kako tačno da odredite veličinu svojih grudi i veličinu grudnjaka koji vam je potreban. 

Prvo je potrebno da obučete obični grudnjak. Izbjegavajte grudnjake koji imaju neke dodatke tzv pušap grudnjake ili minimajzer grudnjake. Obuvcite regularni, najtanji grudnjak koji imate. Nakon ovoga uzmite metar, traku za mjerenje i postavite je horizontalno prema zemlji. Prvo je potrebno da izmjerite dio odmah ispod grudnjaka. Prvo ispušite sav zrak iz pluća. Broj koji dobijete treba zaokružiti. Npr, ako ste dobili 64,6 zaokružujete na 75, ili ako ste dobili 71,2 zaokružujete na 71. POtom ako je broj koji ste dobili paran dodajete tom broju 10cm. Ukoliko je neparan broj dodajete još 13cm.

kako_izmjeriti_veliinu_grudi_1

Nakon ovoga potrebno je izmjeriti obim preko grudi na njihovom najvećem dijelu. Pobrinite se da metar stoji ravno i da je horizontalno prema zemlji. Takođe zaokružite na najbliži cijeli broj. 

kako_izmjeriti_veliinu_grudi_3

Posljednji korak je kalkulacija koja će vam reći koja je vaša veličina korpe:

1. korak 

Dakle mjerenjem ste utvrdili da je je obim vaših grudi ispod grudnjaka 86cm. Dakle to je paran broj. zobg toga dodajemo još 10cm:

86+10=96cm

2. korak

Utvdili ste da je obim vaših grudi preko grudi 101cm

3. korak

Sada oduzimamo rezultate iz koraka 2 od rezultata iz koraka 1 tj.

101cm- 96cm=5cm To znači da je veličina vaše grudnjaka 96B

Evo i tabele:

Ako je razlika:    Veličina korpe je:  
 (1-2 cm)AA
 (3 cm)A
 (5 cm)B
 (8 cm)C
 (10 cm)D
 (13 cm)DD ili E
 (15 cm)DDD ili F
 (18 cm)G
 (20.3 cm)H
 (23 cm)I
 (25 cm)J